ZATVORENICI SPREMAJU PAKLENI DOČEK PROFESORU: Robijaši hoće da siluju Miku

Autor:

Vesti

19.01.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Miroslav Mika Aleksić, reditelj kome se na teret stavlja 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad đacima u njegovoj školi glume "Stvar srca", među kojima su i maloletnice, smešten je u Centralni zatvor (CZ) u Bačvanskoj ulici u Beogradu pošto mu je određen jednomesečni pritvor. Aleksić je u zasebnoj ćeliji i potpuno izolovan od ostalih zatvorenika, dve nedelje biće u karantinu CZ da bi se izbegla realna opasnost da ga oni linčuju.

Foto: ST/N. PANČIĆ/ST/N. MANDIĆ/ilustracija
Foto: Ilustracija

Među osuđenicima se, kako saznaje Republika, portal Srpskog telegrafa, u jeku jezive afere koja potresa Srbiju proširio glas da u CZ stiže "profesor glume Mika Aleksić, koji je godinama silovao i seksualno uznemiravao devojke i maloletnice" i zato su, prema svojim nepisanim pravilima, osumnjičenom predatoru i pedofilu spremili paklenu dobrodošlicu.

- Nije nepoznato da čak i najokoreliji kriminalci-zatvorenici preziru silovatelje. I to je oduvek tako - osuđenici se, jednostavno, gnušaju i organski ne podnose silovatelje i pedofile - objašnjava naš izvor.

Spasić: Ni najgori kriminalci ne praštaju pedofiliju. Naprotiv, to brutalno kažnjavaju

OSVETA PREDATORU

Zatvorski stražari su, kako dodaje, došli do saznanja da Aleksića u CZ očekuje paklen doček:

- Upravo zato su odmah preduzete neophodne mere. Aleksić je smešten u zasebnu ćeliju zbog mogućeg brutalnog postupanja ostalih zatvorenika prema njemu. Postoji realna opasnost da ga neko od robijaša siluje.

Silovao uz crkvene pesme

Aleksić je devojčice napastvovao u prostorijama škole, što je pak, kako je pisao Srpski telegraf, pretežno činio po jezivoj matrici - uz puštanje crkvenih pesama i čitanje delova iz Biblije.

Imajući u vidu ozbiljne optužbe, Aleksićeva odbrana delovala je neuverljivo, uz ocenu nadležnih da ipak imaju posla sa opasnim manipulatorom i prevarantom ili srpskim Harvijem Vajnstajnom (67), nedavno osuđenim holivudskim producentom koji je moć i uticaj koristio i za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Uobičajena je praksa, objašnjava bivši operativac DB Božidar Spasić za Srpski telegraf, da se lica osumnjičena za pedofiliju i silovanje potpuno izoluju od ostalih zatvorenika.

- Lica poput Mike Aleksića su pod stalnim nadzorom. Smeštaju se u ćeliju sa jednim krevetom, hrana im se donosi, mogu da idu u šetnju, ali isključivo sami. Ni najgori kriminalci ne praštaju silovanje, pedofiliju. Naprotiv, to brutalno kažnjavaju svojim metodama. Uvek oni imaju grupu žestokih momaka koji su spremni da kazne i iživljavaju se, naročito, nad pedofilima i predatorima - navodi Spasić.

Devojke, obavezno suknje

U javnosti je proteklih dana iz svedočenja polaznika Aleksićeve škole i njegovih žrtava obelodanjeno da je on važio za bahatog profesora koji je decu brutalno vređao, nazivajući ih glupanima, debelim kretenima, devojčicama je govorio da imaju samo dva pravca - da budu elitne prostitutke ili uličarke. Imao je i posebne uslove i pravila za dolazak na časove, što je podrazumevalo da su devojčice u suknjama, obavezno, kako je naglašavao, što je zabeleženo još 1998. u emisiji "Dok anđeli spavaju" na jednoj od audicija za prijem novih polaznika.

- Devojke, obavezno suknje, sveska i olovka, čiste kose, u pet sati, u utorak. Je li u redu? Nemoj nekom da vidim nacrtane nokte i te gluposti. Ima vremena, šminkaćemo se, naučićemo. U pola sedam je kraj - govori autoritativno Aleksić. A onda pita jednu devojčicu: "I šta treba da poneseš?"

- Olovku i svesku - odgovara ona sa očiglednim strahom u očima.

- Kako treba da budeš obučena - pita on.

- Suknju - odgovara stidljivo.

- Kao devojčica. Suknju obavezno - završava on.

Zatvorenike, kako napominje naš sagovornik, ipak ništa ne može sprečiti da se svete Aleksiću:

- Kad padne noć, oni će ga proganjati. Vikaće iz sveg glasa da ga zaplaše, da čuje "kako će im pasti šaka, kako će mu naplatiti svaku suzu, kako će ga je*ati..." Pošto ne mogu fizički, verbalno će ga kažnjavati. Kako god, ako bude osuđen, na robiji ga čeka pakao. Tu mu spasa nema. Neće biti izolovan niti zaštićen.

Nicović: Upadaju im noću u ćelije, prisiljavaju ih da seksulano zadovoljava druge zatvorenike

SUROVA KAZNA

Nekadašnji načelnik policije Marko Nicović potvrđuje da svugde u svetu kriminalci - bilo da su ubice, razbojnici, lopovi, makroi, dileri... - užasni prema silovateljima i pedofilima:

Biković: Imate moju ljubav i podršku

Glumac Miloš Biković, koji je pohađao Aleksićevu školu i bio među prozvanim glumcima koji se danima nisu oglašavali o tom slučaju, juče je dao podršku Mileni Radulović i ostalim koleginicama.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miloš Biković

- Milena je moja prijateljica. Moja hrabra prijateljica, i to sam oduvek znao, i kad sam je gledao na ispitima na FDU i dok smo radili u Rusiji zajedno. Iva je divna mlada umetnica, iz moje pozorišne kuće, bio sam asistent na njenoj klasi i sad je pokazala koliko je zrela. Da se nije desilo u mom bliskom okruženju, mojim prijateljicama, mojim koleginicama, devojčicama koje sam gledao kako rastu u divne mlade žene i umetnice, verovatno nikada ne bih znao koliko to može da bude strašno. One znaju da imaju moju ljubav i moju podršku. Njih dve, i sve moje koleginice, ali i bilo koja žena koja se ikada našla ili će se naći u sličnoj situaciji. Nisi sama. #Tiče me se. A svi oni koji broje glasove podrške, lajkove ili krvna zrnca - prave od ove teme ono što ona nikad ne sme da postane. Možda ne znaju šta rade, ne odobravam i ne učestvujem. Ovom prilikom želeo bih da ohrabrim i ostale žene koje su imale slično iskustvo da istupe i progovore - napisao je on na Instragramu.

- Surovo ih kažnjavaju, upadaju im noću u ćelije, uviju ih u ćebe i onda tuku, prisiljavaju da seksualno zadovoljavaju druge zatvorenike, siluju ih, oni se vode kao robovi, čiste im, peru... Ne bi toga bio pošteđen ni Aleksić i zato je neophodna izolacija.

Aleksić je priveden u subotu nakon što je glumica Milena Radulović (26) skupila hrabrosti da progovori o paklu koji je prošla dok je bila u njegovoj školi glume. Radulovićeva je navela da ju je silovao kad je imala samo 17 godina. Istakla je da nije jedina žrtva i da je imao istu šemu zlostavljanja. Potresnu ispovest da je seksualno zlostavljana od 17 godine dala je i glumica BDP Iva Ilinčić (24).

Milena: Moje je bilo da ne ćutim

Ja trenutno ne želim preterano medijsko eksponiranje na ovu temu. Moje je bilo da ne ćutim. Ali ja nisam sama, tu su i te divne devojke, ovo ne sme postati samo - on i ja. Nadam se da će i ostale žrtve progovoriti javno - poručila je glumica Milena Radulović u izjavi za medije.

Foto: twitter.com/printscreen
Milena Radulović

U prvoj ispovesti, kada je otkrila kakvu je strahotu prošla u Aleksićevoj školi, Radulovićeva je apelovala na sve žrtve da se obrate nadležnim institucijama.

- Moje obraćanje javnosti usmereno je na podršku svim prethodnim žrtvama (a ovo traje 35 godina) da se jave tužilaštvu, bez straha, jer će naići na profesionalan rad i pristup. Ono je takođe usmereno i na sve žrtve bilo kakvog seksualnog uznemiravanja ili silovanja. Niste same, nijedna devojčica, devojka ili žena ne sme da proživi ili, nedajbože, proživljava bilo šta slično.

Aleksićeva najmlađa žrtva u trenutku silovanja imala je samo 10 godina. Tokom istrage devojke su, kako je juče pisao Srpski telegraf, policajcima ispričale kako ih je Aleksić ostavljao gole da leže na stolu u njegovoj kancelariji, koja je bila do prostorije gde je držao časove, lizao ih i pipkao, gurao prste i vibratore, "masirao" polnim organom...

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 20. januar 2021.godine

Komentari (2)

Loading
Nikola

19.01.2021 21:39

Kako Vas nije sramota da pisete ovakve gluposti. U nedostatku vesti i motivacije potezete za ovakvim glupim naslovima i jos glupljim sadrzajem. Silovao uz crkvene pesme... Mi smo pravna drzava on ce zbog toga u zatvor dugo dugo i treba ali da citaoce privlacite ovim bezveze naslovima nemam reci. I ostavite dugme share ko bi shareovao ovu budalastinu od sadrzaja...

Normalan iz Srbije

20.01.2021 00:43

Pa sta si očekivao od propagandnog glasila koji je jedino izverziran za manipulacije? To su nesrećnici. Ovaj osumnjičeni psihopata Mika je naravno negativac a pošto mu zatvorenici "spremaju paklen doček" i hoće da ga siluju, oni ispadoše još i dobri, pravični!