NEVIĐENA PLJAČKA GLASOVA! Trampu kradu pobedu

Autor:

Vesti

04.11.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izborna krađa obeležila je trku za šefa Bele kuće.

Tramp i Bajden

Pristalice demokrata pokušale su da manipulišu glasovima koji stižu preko pošte, iskoriste ih za pljačku, posle koje bi proglasili pobedu Džozefa Bajdena.

Ipak, na osnovu dosad prebrojanih glasova, pobeda na izborima ipak pripada aktuelnom šefu Bele kuće Donaldu Trampu.

Trka za 270 glasova

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Za pobedu na izborima potrebno je da kandidat osvoji 270 od 538 elektora. Ukoliko bi rezultat bio izjednačen, Predstavnički dom birao bi predsednika, a Senat potpredsednika.

Predsednik Amerike najavio je sudski okršaj sa Bajdenom zbog dokaza da su se u nekim država dodavali glasovi, odnosno da su takozvani poštanski glasovi, koji su Bajdenu doneli dve trećine glasova, povod da Trampov protivkandidat proglasi pobedu.

Donald Tramp

RepublikaFoto: Tanjug/AP

rođen 1946. u Kvinsu, gde je odrastao

diplomirao ekonomiju u Vartonovoj školi univerziteta Pensilvanija

nasledio očev posao sa nekretninama i proširio operacije na izgradnju i renoviranje solitera, hotela, kazina i golf terena

ženio se tri puta, poslednji put 2005. slovenačkom manekenkom Melanijom Knaus

sredinom juna 2015. najavio da će se kandidovati za predsednika

pobedio Hilari Klinton sa 304 prema 227 glasova

Munjevito je reagovao Tramp porukom da će sprečiti krađu glasova. Slavlje zbog trijumfa na izborima najavio je i Donald Tramp, koji je poručio da će Vrhovni sud morati da se pozabavim krađom glasova.

- Odlično nam ide, ali pokušavaju da ukradu izbore. Nikad im to nećemo dopustiti. Glasovi ne mogu stizati pošto su birališta zatvorena - napisao je Donald Tramp na Tviteru.

Ova poruka bila je Trampov odgovor na Bajdenovo obraćanja javnosti koji je tvrdio da su "na putu ka pobedi na izborima".

VELIKA PREVARA

Iz Bele kuće u obraćanju naciji Tramp je bez uvijanja rekao da je izborni proces velika prevara. Ističići da će sprečiti dodavanje glasova posle zatvaranja birališta i prekrajanje izbornih rezultata, Tramp je najavio i da će glasanje za 46. predsednika Amerike osporiti i pred Vrhovnim sudom.

Džozef Bajden

RepublikaFoto: Tanjug/AP

rođen 1942. u Skrantonu u Pensilvaniji

potiče iz radničke porodice

kao dečak je toliko mucao da su mu se rugali

senator u šest mandata, prvi započeo 1972.

ovo mu je treći put da se kandiduje za predsednika

- Želimo da zakon bude korišćen na ispravan način i zato ćemo ići pred Vrhovni sud. Želimo da svako glasanje prestane, ne želimo da pronađu neke listiće u četiri sata ujutru i da ih dodaju. To je veoma tužan trenutak i mi ćemo pobediti, a što se mene tiče, već smo pobedili - kazao je Tramp.

Noževima izboli trampovce

U Vašingtonu, nedaleko do Bele kuće, povređene su četiri osobe, pristalice Donalda Trampa. Kako je navela policija, oni su izbodeni noževima tokom proslave izbornih rezultata.

Povređena su tri muškarca i jedna žena. Oni su prebačeni u bolnicu, ali njihove povrede nisu opasne po život.

Srpski telegraf je uoči izbora pisao o tenzijama koje prate izbore u Americi, a naši brojni sagovornici upozoravali su da će doći do sukoba i velikih nemira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

S puškom na biralište

Muškarac star 36 godina ušao je na jedno od birališta u Severnoj Karolini sa oružjem, ali je ubrzo uhapšen pod sumnjom da zastrašuje birače.

Kako je navela policija, muškarac se dva sata nakon što je glasao vratio na glasačko mesto. Brzom intervencijom policije koja je uhapsila muškarca sprečena je tragedija.

Uz tvrdnju da je pobedio u svim ključnim državama, šef Bele kuće poručio je da je spreman za drugi predsednički mandat:

- Spremamo se za veliku proslavu!

Prema Trampovim rečima, odziv na birališta bio je rekordan, a njegov tim je pobedio i u zemljama u kojima to nisu očekivali.

Kladionice: Tramp je favorit

Brojne svetske kladionice prate iz minuta u minut izbore u SAD. Blumberg je preneo da kladionice sada navode Trampa kao favorita za pobedu na američkim izborima!

- Pobedili smo u Floridi, Ohaju, Teksasu... Pobedili smo u Džordžiji i Severnoj Karolini - rekao je Tramp.

Kako najvažniji rezultat, predsednik Amerike naveo je Pensilvaniju, u kojoj, kako je rekao, vodi s velikim brojem glasova. Dodao je da ga Bajden ne može stići, te da vodi i u Mičigenu i Viskonsiniju.

Tajkunski mediji za Bajdena

Neizvesnost ishoda predsedničkih izbora u SAD kao da je posebno pogodila Šolakove medije, koji će se do samog kraja nadati pobedi Bajdena i navijati za nju. Nova S, N1 i portal Direktno podelili su gotovo identične naslove, a poenta svakog od tekstova koji su pratili ove naslove jeste ili navijačka ili u sferi predikcija koje opet sve vuku na Bajdenovu stranu. "Besramne optužbe Trampa, brojanje se nastavlja", "Ankete žestoko omanule: Tri države slamke spasa za Bajdena", "Bajden: Na dobrom smo putu da pobedimo", samo su neki od načina na koji su ovi mediji videli glasanje u SAD, a nijedan od ovih naslova nije podržao mogućnost pobede drugog predsedničkog kandidata.

Države koje je Tramp prozvao zbog krađe glasova bile su povod Bajdenovom timu da reaguje. Naime, Bajdenovi ljudi najavili su žestoku borbu protiv svih napora štaba predsednika Donalda Trampa da se ide na Vrhovni sud da bi se sprečilo dalje prebrojavanje glasova.

- Trampova izjava da će ići na Vrhovni sud i tražiti da se brojanje obustavi je nečuvena, skandalozna i nekorektna - poručila je Bajdenova glavna menadžerka u izbornom štabu Džen O'Mali Dilon.

U Njujorku glasali i mrtvi

Glasački listići su stigli i na adresu Njujorčana koji su preminuli u proteklim godinama, kako prenosi Njujork post. Izveštaji pokazuju da je do izbornog mesta stigao glasački list naslovljen na Francis Rekhaua sa Stejten Ajlenda, koja je registrovani demokrata.

Rekhau je navodno poslala mejlom listić koji je odbor proglasio validnim 8. oktobra, ali je problem što je Rekhau rođena 1915. i sada bi imala 105 godina, ali je, prema izveštaju, umrla još 2012. godine.

Otkrila je i da Bajden već unapred ima spremne pravne timove koji će sačuvati glasove za koje Tramp tvrdi da su dodati posle glasanja.

Reagovao je i diplomata Ričard Grenel, inače Trampov specijalac za zapadni Balkan, optuživši deo medija da pomažu Bajdenu da pokrade izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Grenel

- Mediji sada pomažu demokratama da produže rokove da bi narednih dana pokušali da dobiju dodatne glasove - smatra Grenel.

Prebrojavanje glasova naprasno je prekinuto i biće nastavljeno sutra.

Magično nestajanje glasova

Glasovi pristigli poštom magično su, kako je ocenio Tramp, počeli da se slivaju na konto Džozefa Bajdena.

- Kako je moguće to da svaki put kada broje glasačke listiće koji stižu poštom budu toliko poražavajući procenti i moć destrukcije - zapitao se Tramp na Tviteru.

Odgovor mu je stigao u Tvitu kojim je opisano kako se mulja sa glasovima u Viskonsinu. Naime, na biralištu je prebrojano 3.170.206 glasova, što je više nego što ima birača, njih 3.129.000.

Prosta računica pokazuje da je više od 40.000 glasova dodato, te da to glasanje nije validno.

Još jedan primer je država Mičigen. Naime, tu su od 128.000 novih glasova bukvalno svi otišli na račun Bajdena, a bukvalno nijedan nije bio za Trampa.

Posle ovih rezultata Bajden je proglasio pobedu, dok je Tramp poručio:

- Magično nestaje prednost u mnogim ključnim država koje vode i kontrolišu demokrate. To je vrlo čudno!

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 5. 11. 2020.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading