BAHAĆENJE! OVAJ ČOVEK NE PLAĆA NIKOME NIŠTA: Ivanoviću izvršitelji 35 puta dolazili zbog neplaćenih računa

Autor:

Vesti

08.10.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Ivanović ne plaća nikome ništa sve dok ga ne pritisnu izvršitelji. Prema dokumentima u koje je Srpski telegraf imao uvid, on već četiri godine izbegava da plati račune za "Infostan". Novac iz džepa ne vadi ni kada mu stignu kazne "Parking servisa", a dok mu izvršitelji ne zakucaju na vrata i obaveze na ime poreza za firmu "Pear creative production" ne izmiruje na vreme.

RepublikaFoto: instagram.com/veceivan
Ivan Ivanović

Da bi naplatili potraživanja, gradske i državne službe morale su čak 35 puta da zatraže pomoć izvršitelja.

- Nije tajna da se Ivanović retko maši za džep kada treba da plati obaveze koje drugi građani redovno izmiruju. To je i sam javno rekao u svojoj emisiji više puta, a sva dugovanja naplaćuju izvršitelji, uz kamate - navode izvori Srpskog telegrafa.

ISTA PRAVILA ZA SVE

Naši sagovornici dodaju da nadležne službe, pre svega, izvršitelji, postupaju isto prema svim neplatišama.

Nema ko ga nije jurio za novac koji duguje gradskim službama i državi

 

- Da ne bude zabune, niko njega ne češlja zbog njegovih stavova, već zato što čovek jednostavno neće da plaća obaveze, kao sav normalan svet. I za njega, kao i za sve ostale, važe ista pravila - prvo se dobije opomena, potom sledi poziv advokata i suda i tek kad ništa od toga ne urodi plodom, dolazi do angažovanja izvršitelja i prinudne naplate - objašnjava izvor iz redova izvršitelja.

Bez odgovora na naša pitanja

Na pitanja našeg lista zašto ne plaća obaveze svoje firme sve dok mu izvršitelji ne zakucaju na vrata, Ivanović je u svom stilu kratko odgovorio:

- Ivan ne daje izjave za Srpski telegraf. Hvala.

Kako ističu, voditelja Nove S poznaju svi izvršitelji u gradu kao zlu paru:

NJIMA NAJVIŠE DUGUJE IVANOVIĆ

Firma Broj naplata putem izvršitelja

"Infostan" 7

"Parking servis" 11

Porez 12

Ostalih pet naplaćeno preko izvršitelja, imena poverilaca nisu navedena

- Nema ko ga nije jurio za novac koji duguje gradskim službama i državi. Poslednji put, kako piše u dokumentima, na vratima su mu bili 5. juna 2020. i to zbog dugovanja koje je imao prema "Infostanu".

Vrtoglave sume

Na ime firme "Pear creative production" Ivanović je uzeo dva automobila na lizing, zbog čega mu kazne za saobraćajne prekršaje i nepropisno parkiranje dolaze na adresu firme. U slučaju neplaćanja kazni, troškovi se višestruko uvećavaju, dok u slučaju angažovanja izvršitelja, troškovi vrtoglavo rastu.

Podsećamo, propisane kazne za, recimo, pogrešno parkiranje iznose od 5.000 do 25.000 dinara. U slučaju da prekršilac kaznu plati u roku od osam dana, kazna se umanjuje pola.

BLOKADA RAČUNA

Bruka je, ističe naš sagovornik, što mnogo siromašniji građani, u prvom redu penzioneri, odvajaju od usta kako bi na vreme platili račune, dok Ivanović, koji zarađuje ogroman novac, drsko odbija da namiri čak i račune za režiju.

Moma Čolaković PUPS

To što radi Ivan Ivanović u najmanju ruku je nepoštovanje svih nas koji obaveze izmirujemo na vreme. Penzioneri, koji imaju daleko manje prihode od njega, najodgovorniji su, najsavesniji i redovne su platiše. Na penzionere treba svi da se ugledaju, pa i Ivan Ivanović

Marko Matić politički analitičar

Svojom bahatošću Ivanović pokazuje nepoštovanje prema državi Srbiji, njenim institucijama i građanima. Zanimljivo bi bilo videti da li se isto tako ponaša kada je u pitanju nekretnina koju poseduje u Hrvatskoj ili tamo pokazuje neko drugo lice. Istovremeno Ivanović pokazuje da, za razliku od većine građana Srbije, ima dovoljno novca da plati i kazne i troškove izvršenja, što mu je omogućio unosan aranžman i plata koju dobija za političku propagandu koju vodi u svojim emisijama

Iako obrće više desetina hiljada evra, Ivanovićeva firma "Pear creative production", kako piše u dokumentima, često je u blokadi zbog nagomilanih dugova. Poslednji put račun je bio u blokadi 41 dan zbog 79.114,89 evra duga.

U vezu sa Ivanovićem dovode se i druge firme koje postoje na istoj adresi na opštini Voždovac kao i "Pear creative production", ali u APR nismo dobili potvrdu da su one i zaista u vlasništvu voditelja.

Uz štampano izdranje Srpskog telegrafa našim dragim čitaocima poklanjamo dodatak "Tetka Saveta" u kome možete pronaći pregršt korisnih informacija o zdravlju i održavanju domaćinstva.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 09. oktobar 2020

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
milan

14.12.2020 03:07

Ivanoviceva emisija je komedija al brate jeste me nasmejali svaka cast, posebno onaj deo sa dekom iz pupsa i "markom markovicem" politickim analticarem :)