(VIDEO) Kako njima ne smeta korona?! MISTERIJA ISKRCAVANJA AMERIČKE VOJSKE U EVROPU!

Autor:

Vesti

20.03.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jeku pandemije koronavirusa u Evropi, kada su pojedine evropske vlade potpuno klonule i ispustile konce iz svojih ruku pokušavajući da spasu što više života, na desetine hiljada američkih specijalaca iskrcalo se na čak sedam evropskih aerodroma.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vojska SAD (Foto: Ilustracija)

Odgovor na pitanje da li je pandemija veštački izazvana i da li vlada SAD već poseduje vakcinu koju čuva u tajnosti ostaje misterija, ali je, prema mišljenju analitičara, sve jasnije kada se pogleda snimak iskrcavanja vojnika u Bavarskoj.

Specijalci, kako se vidi na snimku, ne poštuju protokol niti ijednu meru opreza kada je u pitanju zaštita od koronavirusa. Amerikanci koji izlaze iz aviona kreću se po aerodromu ne noseći nikakve maske. Držanje distance koje se preporučuje kao prevencija za američke vojnike ne važi. Oni se pozdravljaju, rukuju i ljube sa drugovima...

VOJNI ŠENGEN

Prema podacima dostupnim medijima, čak 20.000 američkih vojnika se iskrcava na sedam evropskih aerodroma. Na to se dodaje broj od još 10.000 američkih vojnika, koji su već prisutni u Evropi, i 7.000 drugih iz različitih evropskih zemalja. Zvuči nestvarno, ali pandemija KOVID-19 trenutno jedino ne utiče na vojne poslove.

Važan podatak je da je Komanda američke vojske u Evropi od Brisela zatražila uspostavljanje vojne šengenske zone, tako da će tenkovi do jula kroz Evropu tutnjati bez zadržavanja. Istovremeno manevri Difender Evropa 20 (Branilac), koji se upravo odvijaju na Starom kontinentu, jedina je akcija čiji se raspored ne odlaže zbog zaraze koronavirusom.

Zanimljiva je i činjenica da je tim povodom novinar italijanskog Manifesta Manilo Dinući upozorio da ministri odbrane 27 zemalja EU u Zagrebu na sastanku 4. i 5. marta nisu ni pominjali mogućnost otkazivanja velike vežbe NATO. Prema ovim tvrdnjama, obezbeđeno je 30 milijardi dolara za infrastrukturu ili nove mostove, puteve u EU, ako se pokaže da ovi danas ne mogu da istrpe tenkove abrams teške 70 tona.

- Tačno 20.000 vojnika iz SAD stiže u Evropu, gde se priključuje trupama na licu mesta - obaveštava komanda američke vojske u Evropi. Donose 33.000 jedinica vojne opreme od ličnog oružja do abramsovih jurišnih tenkova - zapisao je Dinući, dodajući da će transportnu mrežu EU testirati 30.000 američkih vojnika, koji će biti razmešteni u čitavoj evropskoj regiji.

UVEK SPREMNI

S druge strane, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg povodom pandemije zahvalio je vojnicima članica Alijanse angažovanim u borbi protiv koronavirusa.

- Kao i u ostatku društva, neki naši ljudi su zaraženi, neki su u karantinu, pojedine vojne vežbe su modifikovane ili otkazane, ali naše snage su i dalje spremne, rad se nastavlja, kao i misije od Avganistana do Kosova - rekao je Stoltenberg.

Ovu priču kao i još puno zanimljivih informacija možete pronaći u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs. Takođe, uz vikend broj štampanog izdanja Srpskog telegrafa poklanjamo SUPER ENIGMU na 16 strana.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 21. i 22. mart 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
aco

21.03.2020 21:09

Istina je da su oni i zarazili Svet koronom.Da imaju lek.Zato se i setkaju slobodno.