Drogirani krimos udario Vučića

Autor:

Vesti

04.09.2017

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil marke bentli koji je u vlasništvu fudbalera Ivice Dragutinovića presekao je kolonu vozila u kojoj se nalazio Aleksandar Vučić i ugrozio predsednikovu sigurnost. Automobilom je upravljao drogirani Luka Radulović (36), odranije poznat policiji! Pored Luke Radulovića (36), koji je upravljao autom koji pripada fudbaleru Ivici Dragutinoviću, privedeni i Stevan Dukić (22) i Miloš Tančev (22)

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović: Ni govora o atentatu na Vučića

KASKADERSKE IGRE

Incident se dogodio u subotu ujutru, u 8.20 časova, na kružnom toku Topčiderska zvezda. Radulović je bentliju crne boje, španskih registarskih oznaka, bio sa još dvojicom prijatelja - Stevanom Dukićem (22) i Milošem Tančevim (22). Nakon određenog policijskog zadržavanja u trajanju od 48 sati, očekuje se da osumnjičeni budu saslušani danas u Višem javnom tužilaštvu.

Zanimljivo je da sva trojica rade kao obezbeđenje jedne popularne prestoničke diskoteke, a automobil su, kako saznajemo, pozajmili od Dragutinovića da se malo provozaju. Osumnjičeni su nakon privođenja u policiju testirani na narkotike, a u krvi i mokraći Radulovića utvrđeno je prisustvo kokaina.

200.000 EVRA KOŠTAO BENTLI KOJIM JE PRESEČENA PREDSEDNIKOVA KOLONA

- Luka Radulović je više puta bio osuđivan za razbojništvo, nasilničko ponašanje i posedovanje droge. Poslednji put je uhapšen 2016. godine i pronađeno mu je deset grama kokaina. I privedeni Dukić i Tančev poznati su po izvršenju krivičnih dela - kaže izvor Srpskog telegrafa iz policije.

Do incidenta je došlo kada je Luka Radulović driftovao automobil, okretao ga pod punim gasom tako da su gume škripale. Međutim, usled zadnje vuče, volan su držali suprotno okrenut, pa se auto praktično kretao postrance. Kolonu u kojoj se nalazio predsednik Vučić činila su tri vozila i ona je u kružni tok ušla iz Tolstojeve ulice kada je bentli naleteo na njih.

- Predsednik se nalazio u prvom automobilu, baš onom u koji je udario bentli. Ne zaustavljajući se, Radulović je blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici obezbeđenja predsednika koje se nalazilo u njemu nisu mogli da reaguju. Treće vozilo iz pratnje krenulo je za bentlijem, sustiglo ga, a pripadnici predsednikovog obezbeđenja su trojicu putnika izvukli iz vozila.

NI GOVORA O ATENTATU

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je juče da se u subotu dogodio incident, ali odbacuje svaku sumnju da je bio pokušan atentat na predsednika.

- Obezbeđenje predsednika republike hitro je reagovalo i ta lica su zadržana. Pozvana je policija, koja je privela tri osobe zbog ovog naletanja vozila i započete su predistražne radnje. U ovom trenutku ne postoje ozbiljne indicije ili dokazi da je predsednik republike bio meta ovog napada. Svakako će se istražiti svaki detalj i tokom istrage će se doći do svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj - zaključio je Stefanović.

STRUČNJACI ZA BEZBEDNOST TVRDE: Propust u Vučićevom obezbeđenju

Sagovornici Srpskog telegrafa ocenjuju da je moguće da je reč o propustu obezbeđenja predsednika Aleksandra Vučića s obzirom na to da je vozilo u kojem se on nalazio bilo prvo u koloni, što ne bi smelo da se dešava.

Ovo je bio poslednji prsten odbrane predsednika, a ljudi koji ga obezbeđuju morali su da otvore vatru na bentli, tvrdi kriminolog Dobrivoje Radovanović.

- Verujem da je obezbeđenje napravilo propust jer je trebalo da do detalja obezbedi teren kojim se kreće predsednička kolona. Jedan automobil, po pravilu, treba da bude ispred, a drugi iza vozila u kojem je predsednik Vučić kako niko ne bi mogao da preseče kolonu - objašnjava Radovanović.

Istog mišljenja je i kriminolog Zlatko Nikolić.

- Posredi je kaskaderska igra obesnih momaka, koji su izgleda navikli da pod dejstvom droge i alkohola luduju na beogradskim ulicama. Nadam se da je obezbeđenje upozorenje shvatilo ozbiljno i da će ubuduće sprečiti da do ovakvih incidenata dođe. Ako je ugrožen predsednik, ugrožena je i cela zemlja - navodi Nikolić. S druge strane, bivši obaveštajac Slavko Nikić podseća da nalogodavci Đinđićevog ubistva nisu pronađeni i da, istina, ne bi bio problem da za velike pare obave još jedan takav posao.

- Predsedniku Vučiću konstantno stižu pretnje ubistvom i nije u redu šaliti se tim stvarima. Nema sumnje da je obezbeđenje napravilo veliki propust jer nijedno vozilo ne bi smelo slučajno da ugrozi predsednikovu bezbednost. Ako neko napadne Vučića ili članove njegove porodice, nije napao njih, nego Srbiju - zaključuje Nikić.

Poslovne kombinacije sa Šarićem

Dragutinovića su, dok je bio fudbaler španske Sevilje i reprezentativac Srbije, pojedini mediji optužili da sarađuje sa narko-bosom Darkom Šarićem. Međutim, fudbaler je demantovao ove tvrdnje.

- Nemam nikakva zajednička ulaganja sa Šarićem. Vidim da se pominje kao jedan od suvlasnika beogradskog noćnog kluba "Magacin". Pošto moj brat ima deo akcija u tom klubu, verovatno sam tako uveden u celu ovu priču. Međutim, koliko je meni poznato, Darko Šarić se nigde na papiru ne pominje kao jedan od vlasnika tog noćnog kluba - rekao je Dragutinović.

Prošle godine je objavljeno i da je Dragutinović na beogradskom splavu "Fristajler" tukao pevačicu Marinu Tadić. Dok je fudbaler potvrdio da se na splavu desio incident sa Marinom Tadić, ona je demantovala da je uopšte bila u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading