Karići lete iz vlasti, Popović na tankom ledu!

Autor:

Vesti

23.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karići i njihov Pokret snaga Srbije lete iz vlasti sa svih nivoa, republičkog i lokalnog, a zbog iskakanja od politike predsednika Aleksandra Vučića raspravljaće se i o sudbini ministra za inovacije i lidera Srpske narodne partije Nenada Popovića, saznaje Srpski telegraf.

Vladimir Popović i Bogoljub Karić lete iz vlasti?

Vučić neće tolerisati zabijanje noža u leđa partnera koji se prave mrtvi kad opozicija brutalno napada predstavnike vladajuće koalicije, ali su vrlo aktivni kada sa tim istim ljudima šuruju iza kulisa.

- Upravo su to Karići uradili. Dok sede u vlasti i ćute na najvulgarnije uvrede koje nam upućuje Sergej Trifunović, član njihove porodice Simon de Karić, gradski odbornik i sin Dragomira Karića koji je pak republički poslanik, u svom restoranu gosti upravo Trifunovića - navodi sagovornik Srpskog telegrafa. 

Kako dodaje, došlo je vreme da se odvoji žito od kukolja u vladajućoj koaliciji.

- Jednom zasvagda mora da se stavi tačka na ovu priču. Nedopustivo je da oni koji sede na funkcijama i koriste sve privilegije koalicije sa SNS s druge strane ruše Vučića i prave paktove sa Sergejom Trifunovićem, Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem - otkrivaju naši izvori.

MOŽE KO S KIM HOĆE

Karići juče nisu bili dostupni za komentar, ali je dan ranije, kada smo objavili ekskluzivne fotografije susreta Karića i Trifunovića, reagovao Bogoljub: 

- Porodica Karić nikada nije delila prijatelje na dnevnopolitičkoj, verskoj ili rasnoj osnovi jer, kad bismo to radili, naša vrata bi bila zatvorena u kompaniji, na slavi i na univerzitetu. Uvek i svuda svako može da se viđa s kim god hoće.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Sergej Trifunović sa Karićem

Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića neće biti jedini koalicioni partner o kojem će razgovarati naprednjaci. Naime, u narednim danima vrh SNS sa predsednikom Vučićem na čelu odlučivaće i o daljoj sudbini Popovića, koji je podigao buru rekavši da razgraničenje o kojem je govorio Ivica Dačić nije zvanična državna politika, te da je za njega "celo Kosovo Srbija, ni metar manje".

- Trenutno je takva situacija da jedan deo Vlade, ali i SNS, misli da je Popović pogrešio, ali da mu treba dati još jednu šansu, dok druga struja smatra da Popovića treba izbaciti iz koalicije, pa neka sam sprovodi svoju politiku ako ima podršku građana Srbije - objašnjavaju naši sagovornici.

JOVANOV: BIĆE ČISTKA

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Srpski telegraf kaže da, kada god bili izbori, u stranci treba da naprave temeljnu analizu političkih stranaka i lidera sa kojima će eventualno ulaziti u koaliciju.

RepublikaFoto: Tanjug/J.Pap

- I tu ne mislim samo na Kariće. Mislim da, ko god razmišlja na koju će stranu i kalkuliše između Vučića sa jedne i društvenog taloga koji je ovu zemlju opljačkao i umalo uništio sa druge strane, nema šta da traži na listi SNS. Najveći deo njih ćuti kada se najodvratnije napadaju Aleksandar Vučić i njegova porodica. Reč ne kažu u pravcu podrške politici koja se vodi. Neki su čak dobili neke napade genijalnosti, pa izmišljaju neke svoje politike. E, pošto je tako, mislim da niko nema prava da sputava te genijalce i da oni lepo pod imenom svojih stranaka i lidera svoj raskošni politički talenat da ponude građanima, a mi ćemo valjda nekako uspeti da preživimo i bez njih - zaključuje Jovanov.

FAJT MINISTARA

U međuvremenu ministri Dačić i Popović nastavili su sa prepucavanjem, pa je tako lider Srpske narodne partije lideru socijalista poručio da će o svojoj sudbini razgovarati isključivo sa Vučićem.
- Dačić je do sada već jedanput izdao Vučića, kada je javno stavio potpis 2008. za podršku aktuelnom predsedniku Srbije za gradonačelnika Beograda, da bi ga posle tajno pogazio i dogovorio vlast sa Tadićem i Đilasom - zadao je niski udarac Popović.

Šef diplomatije mu nije ostao dužan, pa je Popovića uporedio sa Batom Živojinovićem u filmu "U raljama života".

- Ministar Popović se ponaša kao Bata sa Šteficom Cvek. Preti, a na kraju ne bude ništa. Da neće on sutra da stupi u vojsku ako Srbi na severu budu napadnuti ili će ga braniti molebanom? Ovo je neshvatljiv skandalozni nastup. Ako je imao nešto da kaže, mogao je sa Vučićem da to razmotri, a ne na ovakav način. Vređa me, ali da se ja pitam, on nikad ne bi bio u Vladi - rekao je Dačić.

Dodao je da lojalnost socijalista ne može da se dovede u sumnju: 

- Nikada ne ćutim kada napadaju Vučića, a šta je sa Karićem, Nenadom Popovićem i SPO?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Nikoletka

23.02.2019 10:13

Naravno,ako je Popovicu povereno ministarsko mesto za vreme predsednikove vlasti onda treba da misli i interesovanja da mu idu u istom smeru vladajucih ljudi.Karici su vec ptoslodt nepovratna davno.

Miki

23.02.2019 10:13

Svako ko ugrozava dalji razvoj Srbije, nije dostojan da bude na vlasti.

Dejan

23.02.2019 10:20

Treba malo procistiti redove u vlasti.

markopetrovic

23.02.2019 10:39

Ne smemo da se razjedinimo ako smo jedna vlast jedna ako nekom ne odgovara politika SNS a moze da ode uvek