ŠOKANTNO! Željko Mitrović otkrio: Sergej je molio Vučića da pobegne iz Srbije za vreme bombardovanja

Autor:

Vesti

25.12.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sergej Trifunović me je moljakao da se sretne sa Aleksandrom Vučićem kako bi mu pomogao da 1999, dok je NATO bombardovao Srbiju, ode iz zemlje", ispričao je Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Željko Mitrović

Govoreći o dešavanjima tokom bombardovanja, Mitrović je ispričao: 

- Sergej je bio moj prijatelj, družili smo se i izlazili, dolazio je kod mene kući na žurke i ja sam jedan od odgovornih koji je njega upoznao sa Vučićem. To je bilo tačno pre 19 godina, u vreme bombardovanja. Tada sam bio poprilično angažovan oko odbrane beogradskih mostova, pravio sam koncerte koji su, kako se na kraju ispostavilo, sprečili bombardovanje mostova. Zato sam bio poprilično zauzet - setio se Mitrović.

KAO STENICA

Gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, Mitrović je naveo da se Sergej nadao da će mu Vučić, koji je u to vreme bio ministar informisanja, pomoći da se skloni iz zemlje.

- Tih dana svaki dan me je zvao i molio me da mu nađem način da izađe iz zemlje, da zbriše odavde. Plašio se mobilizacije i samo je tražio način da ode iz zemlje. Pokušavao sam da mu pomognem i, kako je za to bio zadužen Vučić, koji je bio ministar informisanja, pozvao sam ga i zamolio za Sergeja, da ga pusti da ide jer ne mogu da slušam plakanje svaki dan. Ali Vučić nas je otresao, nije hteo ni da čuje - rekao je Mitrović.

 

 

Vlasnik televizije Pink ističe da je neprestano zvao Vučića.

- Bio sam uporan jer me je Sergej pritiskao svaki dan i na kraju je Vučić prihvatio da dođemo kod njega. Otišli smo i posle silnog plakanja, Vučić mu je odobrio da ode. Antagonizam se razvio već tada, od tada postoji blaga netrpeljivost, koja je posle samo kulminirala, lični animozitet između Sergeja i Vučića. U to vreme je Sergej bio normalan momak, družili smo se. Šta se u međuvremenu desilo sa njim, nemam pojma - zaključio je Mitrović.

Đilas je opljačkao Pink, oteo je 30 miliona evra

Dragan Đilas nema politički problem sa TV Pink, pa da ga zato nema kod nas, on nas je opljačkao, rekao je Mitrović.

- Đilas nas je koštao 30 miliona evra za 10 godina. Svake godine nam je skrivenim rabatima i duplim fakturama oteo bar po 2,5 do tri miliona evra. To je bio sistem kakav je bio uspostavljen dok je bio na vlasti, vrsta ucene i pritisaka - istakao je Mitrović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Objasnio je da se u pismima kojima se obraća javnosti, što mu neki spočitavaju, rekao da je Đilas lopov.

- Ne znam kako bih drugačije mogao da ga nazovem. Rekao sam da je lopov zato što je nas pokrao, TV Pink. Nisam mogao da kažem da je otuđivač tuđe imovine. Rekao sam i da je lažov i tužio me je zbog toga, i to ne za neistine, već zato što je uvredljiv kontekst. Ali, ako je evidentno da je nešto slagao, rekao sam da je lažov, a nedvosmisleno je i sud ustanovio da je lagao. Ne govori se "negovarač istine". Mislim da sam se odmereno izrazio jer sam mogao da kažem i da je lažovčina - kazao je Mitrović dodajući da je Đilasa nazvao i kriminalcem, što, kako kaže, ne vidi da je problem.

SVE JE TAČNO

Da su Mitrovićevi navodi apsolutno istinisti, potvrdio je i Sergej Trifunović, koji je na pitanje Srpskog telegrafa da prokomentariše navode vlasnika televizije Pink rekao: 

- Pa pričao sam već o tome. Pregledajte malo materijal po Jutjubu - napisao je Trifunović.
Naime, Trifunović je pre nekoliko meseci ispričao da mu je Vučić pomogao da ode iz zemlje. Kako je naveo u razgovoru za beogradske medije, pomoć koju je dobio od Vučića bio je razlog što predsednika Srbije nije kritikovao prethodnih godina.

Vučić mi je rekao: Plati porez ili ćeš u bankrot i stečaj

Govoreći o predsedniku Srbije, Mitrović je rekao da Vučića poznaje već 25 godina, ali i da je da poznavao sve visoke državne funkcionere pre njega.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Ovakvog nismo imali niti ćemo ga imati, siguran sam, u narednih 200 godina. Nisu svi novinari na TV Pink bili za ovu vlast, ali naši urednici i novinari su ga zavoleli onog trenutka kad je bio najgori prema nama. To je bilo 2013. godine, imali smo neko poresko dugovanje. TV Pink je veliki poreski obveznik i godišnje daje u budžet između 10 i 15 miliona evra, pa vi izračunajte koliko smo značajni za policajce ili neke druge profesije koje se plaćaju iz budžeta. Dakle, te 2013. godine tražili smo ustupak, ne da ne platimo porez. Vučić je meni, kao prijatelju, tada rekao: "Vidi, prijatelju, imaš 30 dana da izmiriš poresku obavezu, ili ćete bankrotirati ili idete u stečaj". Ja sam u to vreme morao da prodam 10 odsto Pinka i celu fabriku za prozvodnju žvakaćih guma, da bih kasnije ponovo otkupio tih 10 odsto Pinka. Taj Vučićev stav izazvao je odlične refleksije kod naših ljudi (u TV Pink). Okej, ako je takav prema nama, neka bude takav i prema ostalima i ovo je znak da nema kompromisa i da se nikome neće gledati kroz prste. Mi smo, inače, platili i 20 odsto kamatu na to kašnjenje za poreski dug - ispričao je Mitrović.

Bošku sam dao banane, sve ih je pojeo

Vlasnik TV Pink se osvrnuo na sukob sa liderom Dveri Boškom Obradovićem septembra prošle godine, kada je Obradović organizovao protest ispred ugrade TV Pink jer je ta televizija u rijaliti "Zadruga" uvela majmuna. Tokom protesta pretučene su dve novinarke televizije Pink.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boško Obradović

- Obradović nije zabranjen zbog politike na Pinku, već zato što nam je prebio novinarke ispred televizije, a pritom je došao zbog majmunčeta. Bilo bi glupo da se pravimo ludi na to što bi nas neko tu vešao, streljao, hapsio, a mi da mu postavljamo crveni tepih ispred Pinka kad dolazi - poručio je Mitrović.

Govoreći o tom protestu Dveri, vlasnik televizije Pink naglasio je da je želeo da izbegne bilo kakve sukobe.

- Nisam hteo da dozvolim situaciju u kojoj bi moglo da dođe do nekog incidenta mimo moje kontrole. Zato sam ponudio ljude hranom, bananama, a zanimljivo je da su oni sve te banane pojeli - prokomentarisao je Mitrović. 

Tadić je imao sve medije, pa je izgubio 2012.

Komentarišući ocene da su mediji osnovni razlog za to što je vlast jaka, Mitrović je rekao:

- Pa da je tako kako kažu, Toma Nikolić ne bi pobedio 2012. godine. Sve televizije, pa i ova, svi smo mi tada radili za Borisa Tadića. SNS i Aleksandar Vučić su pobedili na fer način, potpuno fer, bez ikakve pomoći medija. Svi smo im odmagali, ne pomagali. To je bila briljantna pobeda. Pobedili su politikom, ne medijima. Ako vi nemate nikakav plan, program, onda vam mediji ne mogu pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
borko

25.12.2018 10:19

Vidite li vi ovo dragi narode,kako se vremena menjaju.

Nela

25.12.2018 10:21

Ma što bi i dalje komentarisali taj šljam.

Dex

25.12.2018 10:23

Sasvim jasno je da se Sergej vodi ličnim interesima i da njega nikakvi drugi interesi ne zanimaju, to se iz ovoga jasno vidi.

Minja

25.12.2018 10:24

Jao Sergej...pa šta ti sve ovo treba!?