Bilateralni sastanak u Parizu: Vučić razgovarao sa Merkelovom, evo šta su bile teme

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2018

09:57 >> 09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas nemačku kancelrku Angelu Merkel u Parizu o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i poslednjim, neodgovornim, potezima Prištine, saznaje Tanjug.

RepublikaFoto: Tanjug
Merkelova i Vučić

Rekao je da ne razume kako neko na neodgovoran način krši postignute sporazume.

Vučić se sa Merkel u Parizu, gde boravi povodom na svečanoj ceremoniji obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata, sastao na incijativu nemačke kancelarke.
 

Sa njom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.


Vučić obavestio je kancelarku Merkel o toku dijaloga i poslednjim potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, istakavši da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

On je informisao kancelarku i o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši joj na povećanju broja nemačkih investicija u Srbiji, koji danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi. 

 
RepublikaFoto: Tanjug


Kancelarka Merkel pozdravila je ekonomske uspehe Srbije i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

Vučić inače na reveru nosi Natalijinu ramondu - "cvet fenkis", simbol iskušenja i vaskrsnuća Srbije u prvom svetskom ratu. 

Ostali lideri nose različak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Ana

11.11.2018 09:16

Još jedna prilika da Srbija jasno iznese svoje stavove!

Maca

11.11.2018 09:33

Još jedna odlicna prilika da Srbija jasno iznese svoje stavove!

dr Agocen

11.11.2018 09:33

Za nas je ovaj sastanak važan zato što kancelarka ima politički autoritet da natera Prištinu da poštuje međunarodne dogovore što je uslov nastavka dijaloga.

Nena

11.11.2018 09:44

Za nas je ovaj sastanak bitan zato što kancelarka ima politički autoritet da natera Prištinu da poštuje međunarodne dogovore što je uslov nastavka dijaloga.