Šiptarski premijer opet zvecka oružjem! Haradinaj bi vojsku da raspoređuje na sever Kosova

Autor:

Vesti

08.11.2018

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj najavio je da će jedan puk takozvane "vojske Kosova" biti raspoređen i na severu KiM!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Hradinaj glavni huščak

On je dodao da će ta vojska biti formirana ovog meseca. On je takođe dao i neke detalje o tome kako će izgledati "kosovska vojska", preneo je "Zeri".

- Vojska Kosova će izgledati kao vojska. Biće kao i svaka druga vojska sveta. Naša vojska će imati tri puka; to jest, postojaće tri kopnena puka, odnosno pešadija. Jedan će biti smešten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmešten prema severu. Sever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni a neki rezerva - rekao je Haradinaj na TV Klan Kosova.

On je rekao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati.

- Nećemo imati podmornice ili nešto slično, jer nemamo more. Međutim, druge stvari koje se vojske tiču neće nedostajati - rekao je Haradinaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
mile

08.11.2018 13:12

POtrebno je da Kosovski zvanicnici malo nauced nesto i od nasih ljudi kako se resavaju problemi.

vjeko vukmanov

08.11.2018 13:13

Sta radi EU, hoce neko zaustaviti ovog ratnog zlikovca, koji zeli okupirati sever Kosova a onda ce napasti mucki kako samo oni umeju i jug Srbije?!

Milan

08.11.2018 13:14

Haradinaj bi malo da se igra rat.

Zoki

08.11.2018 13:18

Siptarska posla!