Dno dna! Albanci zlatom i satovima kupuju glasove za Interpol!

Autor: Tanjug

Vesti

05.11.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupoceni satovi, zlatan nakit, nekoliko hiljada dolara na ruke stranim zvaničnicima, samo su neki od načina na koje Priština pokušava da "kupi" glasove pred sednicu Skupštine Interpola 20. novembra, piše "Politika".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako navodi, da bi obezbedili dolazak delegacija država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Albanci su spremni da im plate višednevni boravak u Dubaiju. 

List, ipak, procenjuje da je, uprkos lobiranju privremenih kosovskih institucija, gotovo izvesno da će neki među onim delegatima koji će dobiti novac ili skupe poklone, prilikom tajnog glasanja, dati podršku Srbiji. 

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je za "Politiku" da nije tajna da Albanci sa Kosova daju ogroman novac za lobiranje podsetivši da se pisalo o tome koliko je Marti Ahtisari zaradio za svoj plan. 

- Dakle, oni plaćaju ostvarenje svojih interesa. S druge strane, mi smo i stidljive pokušaje države da iznajmi lobi agencije u Americi u domaćoj javnosti dočekivali na nož - rekao je Krstić. 

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nebojša Krstić

Kako je naveo, opozicija se na krajnje populistički način odnosi prema pokušajima predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "neke bivše svetske uticajne džavnike angažuje da bi lobirali u korist".

- Mislim na Guzenbauera, Blera, Štros-Kana ili Fratinija. Ovde ni političari, ni intelektualci ne razumeju koliko je to bila dobra Vučićeva zamisao, i da u svrhe lobiranja nema mesta angažovati neke nama simpatične i nebitne ljude, već upravo one koji imaju moć da nam pomognu, bez obzira na to kakav mi sentiment gajimo prema njihovim biografijama - rekao je Krstić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
Andreja

05.11.2018 08:19

Sramota koliko je svet izludeo, sve se vrti oko novca i lagodnog zivota pojedinaca, dok s druge strane vlika vecina pati.

Simon

05.11.2018 08:20

Pa klasican siptarski gest, sto ne mogu da otmu oni prokusavaju da kupe od labilnih ljudi.

Zvezdana1

05.11.2018 08:21

SAD i EU moraju da spreče ovo inače će biti nemira u celom regionu.

dule

05.11.2018 08:25

Placaju sa" prljavim i krvavim" parama koje imaju kao "salate" kada svi putevi droge vode kroz Pristinu.