Cirkus opozicija! Beže od izbora ko đavo od krsta! Šta je izazvalo rasulo u SZS?

Autor:

Vesti

30.10.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska opozicija je svetski fenomen. Jedino se ona do poslednjeg atoma snage bori protiv izbora... Ovaj tvit, jedan od gomile onih u kojima je Savez za promene poslužio za sprdnju, možda je najbolje opisao paniku u kojoj su se našli Đilas, Jeremić, Lutovac i ostali čelnici SZS nakon što su za 16. decembar raspisani lokalni izbori u opštinama Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac. Sada ih pola zagovara bojkot, dok drugi zagovaraju da se ipak izađe na glasanje. Ima, međutim, i onih koji se unapred raduju izbornom krahu sadašnjih čelnika i u svemu vide šansu da oni preuzmu vlast unutar SZS.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIĆ
Opozicija u panici

DOBAR LAKMUS

Posebno je zanimljivo da će se izbori održati u četiri opštine koje praktično pokrivaju četiri različita kraja Srbije (zapadna, istočna, južna i Vojvodina), pa će njihovi rezultati biti dobar lakmus, koji će odslikati raspoloženje birača u celoj zemlji. Možda je upravo to, kažu sagovornici našeg lista, najveći razlog panike unutar Đilasovog saveza. S druge strane, objašnjava naš izvor unutar SZS, jedini Boško Obradović koliko-toliko trlja ruke, jer misli da će od ove četiri opštine ubedljivo najbolji rezultat biti postignut u Lučanima, mestu koje je uz Čačak njegovo najjače uporište. Uz gotovo izvestan krah u ostale tri opštine, on 16. decembar vidi kao priliku da u savezu preuzme primat Đilasu i Jeremiću.

Kako kaže naš izvor iz SZS, raspisivanje izbora u četiri opštine bukvalno je šokiralo predstavnike SZS.

- I oni, kao i vlast, redovno rade istraživanja i jasno im je da će biti bukvalno počišćeni. Zbog toga ne znaju šta da rade. Videćete i narednih dana kako će se gložiti koju taktiku da primene. Ovo je zaista jedinstven slučaj da opozicija ne traži izbore na što više mesta, nego se buni što su raspisani u četiri opštine umesto samo u jednoj, kako su oni zamislili.

Tako je i Boško Obradović juče izjavio da su jedini redovni i zakoniti izbori oni u Lučanima, dok su ostali, kako se izrazio, veštački izazvani.

Stanković: Tužna politička priča i ništa više. Gubitnici

SAMO NA MREŽAMA

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić slaže se s tezom da su lideri opozicije jedinstvena pojava u svetu, s obzirom na to da nikako ne žele izbore.

Pejić: Najbesmislenije je to što razmatraju da izađu na izbore samo u jednoj opštini

- Kukaju kad se raspišu predsednički, razmišljaju da bojkotuju republičke, a nisu sigurni ni da žele da učestvuju na lokalnim. Vučić nije fer što toliko insistira na izborima. Naime, čini mi se da bi opoziciji odgovaralo da se izbori potpuno ukinu kao zastareo fenomen, a da se vlast bira samo na Fejsbuku i Tviteru - ironično je prokomentarisao Krstić.

Vladimir Pejić iz Faktor plusa smatra da bi bilo normalno da se opozicija raduje izborima.

Krstić: Kukaju kad se raspišu predsednički, razmišljaju da bojkotuju republičke, a nisu sigurni ni da žele da izađu na lokalne

- Ono što mi je najbesmislenije je to što razmatraju da izađu na izbore samo u jednoj opštini, a u tri ne - napominje Pejić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da članovi SZS unapred traže alibi za rezultat koji im neće biti po volji:

- Zašto Lučani, a ne druge opštine? Zato što tamo nemaju šanse, dok u Lučanima misle da mogu nešto da urade. Tužna politička priča i ništa više. Gubitnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Raša

30.10.2018 12:50

Zaista velika tragikomedija, nemam reči...

Ivan

30.10.2018 12:53

Opozicija je smešna kao crtani film.

joca

30.10.2018 13:00

Kupus opozicija trazi izbore,a kada dodje do njih beze glavom bez obzira.

stefkA

30.10.2018 13:01

Pa naravno da beze kad znaju da ce da izgube daj boze da cenzus predju na sledecim izborima