"Ministri su tu da rade i rešavaju probleme, a ne da prave 'rijaliti' od Vlade"

Autor: Republika

Vesti

26.10.2018

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je vreme da se napravi neka vrsta društvenog dogovora o neprimerenom i nepristojnom jeziku u javnom govoru.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

- Ne smemo biti imuni na uvrede i pretnje, ma kome bile upućene, samo zato što se odnose na ličnosti s kojima se politički ne slažemo - rekla je Ana Brnabić u intervjuu novosadskom "Dnevniku" uoči današnje zajedničke sednice Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

Ana Brnabić je istakla da tu očekuje da iskorak napravi civilni sektor, intelektualna javnost, pa čak i mediji.

Govoreći o rešenju pitanja Kosova, ona je navela da je razgraničenje jedna od mogućnosti.

- Kao odgovorni političari, mi ne smemo da odbacimo nijednu mogućnost dok pregovori traju, baš zato da ne bismo sami sebi smanjivali manevarski prostor - ukazala je Ana Brnabić i ocenila da nijedan konflikt nije dobar i da to nije pozicija za rešenje problema.

- Naš najvažniji zadatak je da obezbedimo sigurnost naših građana koji žive na Kosovu i Metohiji, da im se obezbedi bolji životni standard i da očuvamo naše kulturno nasleđe - predočila je predsednica Vlade.

Upitana o mogućnosti rekonstrukcije Vlade, ona je rekla da je ovaj trenutak istorijski važan za Srbiju i sigurno je da sada nema pitanja važnijeg od Kosova i Metohije i podizanja životnog standarda građana.

- Sve priče o rekonstrukciji odvlače suvišnu energije s tih tema i ja zato o njima ne govorim - rekla je Ana Brnabić i dodala da su članovi Vlade tu da rade i rešavaju probleme, a ne da prave "rijaliti" od Vlade.

Ona je navela da će se danas na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade razgovarati o svim projektima koji imaju direktan uticaj na kvalitet života građana Vojvodine – od infrastrukture, preko zdravstva, obrazovanja, nauke, inovacija, sporta i turizma, do životne sredine.

Trenutno se pregovara s 21 investitorom koji razmatra ulaganja u Vojvodinu, rekla je Ana Branbić i dodala da ukupna vrednost tih investicija iznosi oko dve milijarde evra i omogućile bi otvaranje 6.000 novih radnih mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
koturaljka

26.10.2018 15:04

Mnogi ministri misle da su bogom dani i da su ministarska mesta dobili u nasledstvo. Moraju malo više da se kontrolišu!

Rea

26.10.2018 15:15

Bilo je krajnje vreme da se napravi dogovor u javnom govoru.

Milan

26.10.2018 16:19

Premijerka je u pravu, svako treba da radi svoj posao odgovorno