BRNABIĆEVA O IZJAVI NEMAČKOG POSLANIKA O KOSOVU: Bajerov stav nije zvanična politika Berlina

Autor: Tanjug

Vesti

25.10.2018

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas povodom izjave poslanika nemačkog Bundestaga Petera Bajera da Srbija ne može u EU bez priznavanja KiM da je reč o jednom poslaniku Bundestaga i da ne predstavlja zvaničnu politiku Nemačke.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- On može da ima svoje mišljenje i slobodan je da ga iskaže. Mi o njegovom mišljenju možemo da razgovaramo i razgovarali smo juče otvoreno. Mi se s tim mišljenjem ne slažemo. Ja sam mu predstavila stav Vlade Srbije, da kada se pregovara o kompromisu nije dobro imati bilo kakve ''crvene linije'' - rekla je Brnabićeva u Skupštini Srbije.

Ona je podsetila da stav Nemačke nije novost, a da je na Srbiji da taj njen stav promeni.


- Stav Nemačke se nije menjao i nas ne iznenađuje - rekla je premijerka, ali je ukazala da se s druge strane zahvaljujući naporima države promenio stav SAD.

- Da mi nismo svoj posao dobro radili ne bi se stav SAD toliko promenio. A on se prilično promenio. Tako su i oni imali crvene linije, nisu želeli da razgovaraju ni o čemu osim da Srbija prizna nezavisnost - rekla je Ana Branbić.

Premijerka je tako odgovorila na pitanje poslanika Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Ðorđa Vukadinovića o jučerašnjoj izjavi nemačkog poslanika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading