JOVANOV: Rast javnog duga je zaustavljen kada je DS otišao sa vlasti!

Autor: Tanjug

Vesti

24.10.2018

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov danas je istakao da je trend rastućeg javnog duga zemlje zaustavljen čim je "narod žute stručnjake udaljio od vlasti i državnih para".

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

Jovanov je u izjavi medijima naveo da bi bio manji problem problem da je neverovatno neznanje pokazao "neko iz Dveri, fašističkog krila Ðilasovog saveza za silovanje i vešanje" ali da je skandalozno kada apsolutno neznanje pokaže DS, te tako sama pokaže kakve su neznalice upravljale državom i dovele je do ivice bankrota.

- Nije čudo što su Srbiju upropastili ljudi koji su 2008. godine zaduživali državu uzimanjem skupih kredita i koji su svoju sposobnost i znanje pokazali time što je rast BDP-a bio minus 3,1 odsto - kazao je Jovanov.

Kaže i da čim su prestali da odlučuju i da primenjuju svoje neznanje uz otimačinu i pljačku Srbija počela da se oporavlja. 

- Očigledno je njihov najviši domet da sve čega se dohvate dovedu do bankrota. Srećom, sa Srbijom se više neće igrati - poručio je Jovanov

- Tako je, zahvaljujući odgovornoj, reformskoj i domaćinskoj politici SNS i Aleksandra Vučića, od 2015. godine javni dug u stalnom padu, pa je sa više od 70 odsto spušten na oko 55 odsto, a već početkom naredne godine biće ispod 50 odsto BDP. To su činjenice i podaci koji govore i o rastućoj srpskoj ekonomiji, odgovornoj i ozbiljnoj vlasti, ali i neznanju ''stručnjaka'' za bankrot iz DS, koji sve posmatraju u apsolutnom iznosu - naveo je Jovanov.

Dodao je i da su išta o ekonomiji znali u DS, ne bi i svoju sopstvenu stranku ekonomski uništili i upropastili. 

DS je danas navela da bi trebalo da se objasni pod kojim okolnostima "je javni dug Srbije sa 17 milijardi evra, koliko je iznosio prema zvaničnim podacima 2012.godine narastao na 24 milijarde evra, uz vrtoglavi rast u poslednjih osam meseci kada se beleži uvećanje od preko 750 miliona evra".

Da li je to cena plasirane slike prosperitetne zemlje, uspešne fiskalne konsolidacije i stabilizacije javnih finansija ili ceh koji ćemo svi bez izuzetka plaćati, upitala je DS. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Uchiha Madara

24.10.2018 13:36

Sada se posteno radi,za razliku od pre.

Anja

24.10.2018 13:38

Zuti vise srecom ne mogu da uzimaju od naroda i zive na racun naroda.

Anja

24.10.2018 13:39

Srbija je sada stabilna i digla se na noge.

poli

24.10.2018 13:46

DS je prezadula ovu zemlju da bi napunili svoje dzepove