KINESKI AMBASADOR O 10 GODINA SNS: Vaša stranka je napravila svetsko čudo

Autor: Tanjug

Vesti

21.10.2018

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka napravila je za deset godina postojanja svetsko čudo, poručio je večeras ambasador Kine u Srbiji Li Mančang na obeležavanju deset godina od osnivanja SNS u Kraljevu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vučić i Mančang

Li, koji je govorio u svojstvu specijalnog izaslanika Kominističke partije Kine, poželeo je naprednjacima sreću u daljem radu, navodeći da su za deset godina rada postignuti odlični rezultati, da je stranka postala najuticajnija politička partija u regionu, te da su i odnosi Kine i Srbije u najboljoj etapi razvoja do sada. 

Važna uloga SNS

- Kao najveća srpska politička partija, pod rukovodstvom Aleksandra Vučića, stranka igra veoma važnu ulogu, brine se da razvoj zemlje i interes naroda budu prioriotet, spremna da preuzme odgovornost i da bude začetnik ideja, da podstiče ekonomski i društveni razvoj, poboljšava životni standard ljudi i dobija sve veće poštovanje i podršku, ne samo u Srbiji nego i u celom svetu - rekao je Li.


On je rekao da će Kina i Komunistička partija nastaviti da podržavaju SNS, koja ujedinjuje i vodi srpski narod. 

- Kao čelični prijatelji, mi ćemo nastaviti da podržavamo SNS da ujedinjuje i vodi srpski narod i poboljšavamo strateški partnestvo kako bi doprineli blagostanju naša dva naroda - rekao je Li. 

 

 

Posete na najvišem nivou su učestale, konkretna saradnja u svim oblastima se proširuje i realizuje, rekao je Li, navodeći Železaru Smederevo, most Zemun-Borča, industrijski park u Beogradu, fabriku guma...


On je naglasio da je SNS bratska partija Komunističke partije Kine i da želja naroda za boljim životom predstavlja zajednički zadatak obe zemlje.

- Vaša stranka je napravila svetsko čudo. Čestitam. ŽIvelo prijateljstvo Srbije i Kine - rekao je Li.

Obraćao se na srpskom

Ambasador Kine u Srbiji obraćao se na srpskom jeziku, a pomenuo je i da je njegov nadimak, dok je bio student u Beogradu, bio "šumadinac". 

Na početku svečanosti kojom SNS obeležava 10 godina postojanja pročitani su telegrami s čestitkama lidera Austrijske narodne partije Sebastijana Kurca, koji je izrazio uverenje da će SNS nastaviti uspešno da vodi Srbiju u pravcu EU, predsednika mađarkse partije Fides premijera Viktora Orbana, zatim Evropske narodne partije (EPP), ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Mile

21.10.2018 17:28

Srbija može biti ponosna na uspehe SNS -a!

Iva

21.10.2018 17:29

Za jednu deceniju SNS je od političkog autsajdera postala najjača stranka, sa ozbiljnom infrastrukturom i pokrenula je ovu zemlju.

Kića

21.10.2018 17:31

Srbija sa SNS -om ima obavezu da nastavi sa uspesima.

kole

21.10.2018 17:32

Inostrani partneri cene i poštuju pouzdanost Vučićeve politike.