Psiho pokušao da upadne u zgradu turske ambasade

Autor:

Vesti

19.10.2018

03:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na turskog ambasadora u Beogradu Tanžua Bilgiča i pokušaj upada u ambasadu. Srećom, sve se završilo bez većih posledica zahvaljujući brzoj reakciji naših policajaca u obezbeđenju ambasade.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Tanžu Bilgič

Kako saznaje Srpski telegraf, muškarac za kojeg se pretpostavlja da ima psihičke probleme hteo je da upadne u ambasadu, a na Bilgiča je nasrnuo pred zgradom turskog predstavništva u Krunskoj ulici. Srećom, policajac koji obezbeđuje ambasadu sprečio je da dođe do težih posledica iako se napadač ustremio i na njega.

Ambasador Bilgič potvrdio je naša saznanja da je došlo do incidenta.

- Desio se neprijatan incident. Jedan čovek je pokušao da upadne u prostorije ambasade, ali ga je srpski policajac ispred ambasade sprečio u tome - kratko je opisao Bilgič.

Bilgič za Srpski telegraf: Tačno je, jedan čovek je pokušao da upadne u naše prostorije, ali ga je srpski policajac sprečio

Ambasador nije želeo da ulazi u detalje. S druge strane, izvor Srpskog telegrafa navodi da je dobro što se sve dobro završilo.

- Ne znam da li je muškarac želeo da napadne ambasadora ili upadne u zgradu. Na prvi pogled izgledalo je da ima psihičke probleme, ali to će verovatno policija utvrditi jer su odmah pozvani predstavnici MUP i obavljen je uviđaj - ispričao je naš sagovornik.

1983. UBIJEN U BEOGRADU TADAŠNJI TURSKI AMBASADOR GALIP BALKAR

Podsetimo, 1983. u Beogradu je ubijen tadašnji turski ambasador Galip Balkar. Tog 9. marta u 11 časova, dok je čekao u kolima na semaforu u General Ždanovoj, današnjoj Resavskoj ulici, na njega su pucali Harucion Krikor Levonijan (23) i Rafi Aleksander el Bekijan (21), pripadnici jermenskih terorista iz organizacije ASALA. Nakon atentata građani su krenuli u poteru za ubicama, tokom koje je ubijen student Mašinskog fakulteta Željko Milivojević, a teško ranjen pukovnik u penziji Slobodan Brajović, koji je ostao doživotno nepokretan. Teško je ranjen vozač turskog ambasadora Nedžati Kaja, dok je ambasador preminuo dva dana nakon atentata u bolnici. 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading