"KFOR nije bio obavešten o operaciji ROSU, šaljemo ljude"

Autor: Tanjug

Vesti

29.09.2018

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KFOR nije bio obavešten da će pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ući na sever Kosova i ta misija sada šalje svoje jedinice u Zubin potok gde će ispitati situaciju, izjavio je danas za Tanjug glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
KFOR nije bio obavešten o današnjoj akciji ROSU

Prema njegovim rečima, pripadnici ROSU su uhapsili zamenika gradonačelnika Zubinog potoka, a KFOR je poslao svoje jedinice na to područje kao i da je monitoring i provera situacije u toku.

Prethodno je zamenik komadanta kosovske policije za sever Besim Hoti odbacio tvrdnje zvaničnika Srbije o zauzimanju veštackog jezera i hidrocentrale Gazivode i o hapšenjima na tom području.

On je za Radio Slobodna Evropa kazao da je u tom delu samo u toku "jedna poseta" i dodao da za sada ne poseduje više informacija.

Na pozive Tanjuga upućene šefu regionalne policije za sever Kosova nije bilo odgovora.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je da su oko jezera Gazivode raspoređene specijalne jedinice kosovske policije i kazao da je ROSU na severu Kosova i Metohije mimo svih dogovora i sporazuma, i da su tamo kako bi Hašimu Tačiju omogućili da obiđe to jezero.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Ðurić je na vanrednoj pres konferenciji u Vladi Srbije naveo da su snage bezbednosti Srbije podignute na najviši stepen pripravnosti.

On je rekao i da je predsednik Srbije u ovom trenutku na konsultacijama sa Generalštabom Vojske Srbije, na jednoj lokaciji u Srbiji.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Milos

29.09.2018 12:59

Ovo je krsenje svih mogucih sporazuma, koliko znam dogovoreno je bilo da siptari uvek moraju da najave ako ulaze na sever Kosova. A reakcija Srbije je ponovo bila dostojanstvena i dobro promisljena

Dušan

29.09.2018 12:59

Bolje im je da rade svoj posao nego što se tako blamiraju.

Pera

29.09.2018 13:12

I treba da se detaljno ispita ovo terorisanje, Srbi nisu nezaštićeni!

Vera

29.09.2018 14:49

Sta je KFOR ocekivao, da ce Taci da im javi da ce napasti Srbe?