VUČIĆ O NAPADU NA PUPOVCA: Ne dolivati ulje na vatru

Autor: Tanjug

Vesti

28.09.2018

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao zbog napada na predsednika SDS S Milorada Pupovca u Zagrebu, ali i da to ne menja njegov stav i poruku da Srbija i Hrvatska, Srbi i Hrvati, treba da grade zajedničku bdućnost.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić je novinarima u Nišu rekao i da će kasnije večeras pozvati Pupovca.

- Žao mi je zbog svega što se dogodilo Pupovcu i neću ovu situaciju da koristim da bih dolivao ulje na vatru loših odnoša Srba i Hrvata - rekao je Vucić i ukazao da su naše emocije uzavrele kada se o takvim stvarima govori, ali da bi voleo da Hrvatska razume da imamo zajedničku budućnost, dok po pitanjima iz prošlosti možemo da se razlikujemo. 


- Po pitanjima iz prošlosti mogu da mi zamere šta hoće i mojim izjavama i ja njima, ne samo što se tiče izjava, nego što se tiče i dela - mnogo toga, ali to ne menja moju poruku da sam aposolutno uveren da Srbija i Hrvatska i da će Srbi i Hrvati, bez obzira na tragičnu ličnu i porodičnu prošlost, morato zajednički da grade buduhcnost - rekao je Vučić. 

Kako je rekao, bilo bi dobro i kada bi da se više takvih glasova čulo iz Hravtske te da se i onda takve stvari ne bi dešavale ni Pupovcu ni drugim srpskim predstavnicima ni Srbima koji tamo žive. Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i lider Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom parlamentu, Milorad Pupovac napadnut je na zagrebačkoj pijaci Dolac, kada je, u prolazu sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem, gađan, kako su preneli mediji, ostacima hrane. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
milos

28.09.2018 19:11

Ustase traze djavola.

momo

28.09.2018 19:27

Strašno

rada

28.09.2018 19:28

Tako izgleda život i sloboda Srba u Hrvatskoj

Nina

28.09.2018 19:40

Aleksandar Vucic je upravu....