SAMO ZA SILU ZNAJU: Policija na severu Kosova traži vozila sa isteklim tablicama

Autor: Tanjug

Vesti

24.09.2018

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovska policija počela je danas na severu Kosova da sprovodi operativni plan za zaustavljanje automobila bez ili sa tablicama koje su istekle.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kosovska policija

"Radio Slobodna Evropa" izveštava da takva vozila čine oko 30 procenata od ukupnog broja vozila na severu Kosova, navedeno je u Unmikovom pregledu štampe.

Šef operative Kosovske policijske službe za sever Kosova Željko Bojić izjavio je da su građani prihvatili ovu odluku.


Istovremeno, kako se navodi, lideri četiri opštine na severu Kosova izdali su zajedničko saopštenje u kome su podržali policijsku operaciju.

Kosovska policija saopštila je u petak da će od danas sprovoditi pojačanu kontrolu tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima preduzimati zakonske mere

RTK na srpskom jeziku objasnila je da je preregistracija vozila na "KS" tablice postignuta dogovorom u Briselu, zaživela u srpskim opštinama južno od Ibra, ali ne i na severu Kosova, gde su građani uglavnom odbijali da preregistruju svoja vozila ili da ih uopšte registruju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading