VLADA USVOJILA ZAKON O RAČUNANJU VREMENA U SRBIJI

Autor: Tanjug

Vesti

28.08.2018

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o računanju vremena, zbog potrebe da Srbija donese svoj zakon koji će regulisati tu oblast i definisati računanje vremena. Time će se obezbediti jedinstveno računanje vremena na teritoriji Republike Srbije koje je usklađeno sa vremenom koje koriste evropske zemlje, saopštile je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Ilustracija

Vlada je usvojila Državni program hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u poplavama u maju i junu ove godine. Za hitnu sanaciju obezbeđena su sredstva u iznosu od oko 800 miliona dinara.

Donet je i akt o sticanju statusa instituta od nacionalnog značaja za Institut za nuklearne nauke "Vinča" i Institut za medicinska istraživanja u Beogradu.

Na sednici je donet zaključak o usvajanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade SAD o saradnji u oblasti infrastrukture, u cilju ojačanja postojećih veza dveju zemalja i stvaranja povoljnog ambijenta za ulaganja u Srbiji. 

Članovi Vlade usvojili su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Hongkonške međunarodne konvencije o bezbednom i ekološki prihvatljivom recikliranju brodova, 2009.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading