SKANDALOZNI ISPADI IGUMANA SAVE JANJIĆA: Radio za Soroša, hvalio NATO bombe, OPTUŽIVAO SRBE!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

23.08.2018

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nizu skandaloznih istupa, uključujući i celivanje krvavih ruku vojnika terorističke OVK u zagrljaju krvnika Agima Čekua, nacionalist.rs otkriva još nekoliko ispada iza kojih stoji otac Sava Janjić, poznati promoter kosovske nezavisnosti.

Foto: youtube.com/Prishtina Insight
Sava Janjić

Tokom, ali i posle bombardovanja, dok su agresorske granate besomučno padale po civilnim objektima u razapetoj Srbiji, Janjić je hvalio bombardovanje, opisujući ga kao humanitarnu intervenciju za koju je isključivo kriv Beograd!

U knjizi "Razumevanje rata na Kosovu" koje potpisuju albanski autori, otac Sava se citira na nekoliko mesta, a posebno je upečatljiva izjava sa 187. strane ovog prošiptarskog pamfleta gde kaže: "Bombardovanje je bila velika tragedija, ali je ono bilo direktno isprovocirano od strane Beograda" i tako u potpunosti amnestira svoje prijatelje separatiste!

Sličnu izjavu Janjić je dao i tri godine kasnije, za portal opendemocracy, iza kojeg gotovo direktno stoji očigledno jedan od njegovih sponzora, zloglasni Džordž Soroš. Tamo već u prvoj rečenici svoje kolumne, Janjić NATO agresiju opisuje kao „humanitarnu intervenciju“ koja je služila da, valjda osiromašenim uranijumom, "zaštiti ljudska prava".

Da simpatije prema terorističkim vlastima kvazi države Kosovo, ali i nezavisnosti pokrajine nisu ništa novo, potvrđuje i intervju koji je otac Sava dao za Nezavisnu svetlost u julu 2000. godine, u kojoj tvrdi da Kosovo može opet u nekom obliku biti deo Srbije, "ali nikako kao ranije, kroz potlačivanje i kolonijalni odnos Beograda"!

Već tada on počinje da govori o potrebi da se "grade veze između Srbije i Kosova na demokratskim osnovama", odvajajući te subjekte kao dva odvojena i ravnopravna, uz napomenu da će "svakako biti integrisani u moderno građansko evropsko društvo", piše informer.rs.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Sasa

23.08.2018 16:15

Sava je Djavo koji se krije iza mantije.

divljemacke

23.08.2018 17:11

Sava je dno dna što se tiče njegovih postupaka.

Sara

23.08.2018 17:15

Sava ne zaslužuje da nosi mantiju i bude iguman.Njegove ruke i usta su uprljani zbog šurovanja sa najvećim zlikovcima.

ognjen

23.08.2018 18:46

Svašta smo saznali o igumanu Savi