Dačić: Ko će da brani Vučića, ako mi izađemo iz Vlade?

Autor: Republika

Vesti

15.08.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalisti su pouzdan partner SNS-u, a sa Vučićem imam prijateljske odnose, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Srpski šef diplomatije navodi da njega i Vučića vezuje politika, za koju se "srčano zalaže, možda više i od mnogih iz njegove partije".

- Ako mi izađemo iz Vlade, ko će da ga brani? - pita lider SPS u razgovoru za N1, a na pitanje kako je razumeo Vučićev komentar od pre nekoliko dana da "znajući SPS, on ne bi izašao iz vlade ni za šta na svetu", Dačić je rekao da ga Vučić "stalno zafrkava što je na političkoj sceni 28 godina, a 25 na vlasti".

- Ja to shvatam kao dobru stvar, zato što se svako bori da igra u prvoj ligi, pa nisam valjda lud da se borim da odem u drugu ligu. Sa druge strane, znate onu izreku: Ćerku kara, a snajki prigovara. Hoću da kažem, što se tiče SPS, mi smo pouzdani partneri, Vučić i ja imamo prijateljske odnose. Nas vezuje politika, ja se srčano zalažem za tu politiku i ne verujem da postoji bilo ko drugi na političkoj sceni, ko to više radi od mene. Možda i više nego mnogi iz njegove partije, ili iz partija koje su bile na njegovoj listi - rekao je Dačić.

Na konstataciju da je Vučić rekao da bi (Dačić) odmah promenio partnere, kad bi se za to ukazala prilika, Dačić kaže da je bila reč o šali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Kiki

15.08.2018 16:39

Vlada je jedinstvena i stabilno.

Veljko M

15.08.2018 16:39

Slobodno ti Dačiću idi. Ima ko će braniti Vučića i njegovu politiku.

Boško J

15.08.2018 16:41

Ko ne pozna Dačića skupo bi ga platio. Pa čim bi mu se ukazala prilika da sa nekim drugim napravi koaliciju u kojoj bi on bio premijer, odmah bi napustio Vučića.

Ana

15.08.2018 16:44

Dačićevi socijalisti su svakako doprineli stabilnosti vlade i pokazali se kao pouzdan politički partner.