NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA: Ugljanin nastavio da pljuje po Vladi i Srbiji

Autor: J. D. J.

Vesti

23.07.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bedžet Pacoli, ministar spoljnih poslova lažne države Kosovo, nije u subotu prisustvovao tribini u Novom Pazaru, jer mu je Srbija zabranila prelazak administrativne linije između Kosova i Metohije i centralnog dela naše zemlje. Ova zabrana poslužila je Sulejmanu Ugljaninu, čelniku Bošnjačkog nacionalnog veća, koji je i pozvao Pacolija, da saspe drvlje i kamenje na državu Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Sulejman Ugljanin

Premijerka Ana Brnabić prethodno je upozorila čelnike BNV da poštuju zakone svoje države, a pre svega Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, koji zabranjuje članovima saveta da se bave politikom.

Ona je dodala da poseta "osobe koja sebe naziva ministrom spoljnih poslova Kosova predstavlja jasno i flagrantno kršenje zakona Srbije i zloupotrebu funkcije i mandata nacionalnih saveta nacionalnih manjina".

Pacoli je, s druge strane, poručio da će se žaliti međunarodnoj zajednici, uz tvrdnju da je zabranom prekršen Briselski sporazum.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading