URNEBESNO: RIJALITI-OPOZICIJA

Autor:

Vesti

19.07.2018

05:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje u opoziciji sve više liči na rijaliti, gde se ne zna ko s kim šuruje, a ko je protiv koga. Pljušte uvrede, razmenjuju se optužbe, dele mandati iako izbori nisu ni na vidiku, pišu autorski tekstovi u kojima autori sami sebe hvale na sva usta...

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas (u prvom planu) i Borko Stefanović

Najava da u Đilasov Savez za Srbiju ulaze i Dveri Boška Obradovića i DSS, koji su kategorički protiv evropskih vrednosti, za šta se zalažu Vuk Jeremić, Borko Stefanović i sam Đilas, kao da je otvorila Pandorinu kutiju, iz koje su, osim pomenutih političara, iskočili i Janković, Radulović...

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za Srpski telegraf kaže da je reč o opštoj konfuziji:

- Jadni bućkuriš. Sa sve Jankovićem... Imaju nekoliko zajedničkih stvari: prvo misle da im je Vučić kriv što neki nemaju poverenje građana ni cenzus da pređu, drugo, zajednički su im lenjost, nerad, i treće, možda i najvažnije, zajedničko im je da ne vole ni svoj narod ni svoju zemlju, a građani to odlično vide i prepoznaju.

Analitičar Dragomir Anđelković dodaje da su u opoziciji toliko podeljeni da ne mogu nikad da se sastave.

- To su sve stari lideri, koji su u politici više od 20 godina, i nemaju nikakvu novu ideju, nikakav program, zbog čega im i ostaje da se samo svađaju.

Zorana: Jadni bućkuriš. Sa sve Jankovićem

Pobuna u DS: Nećemo da nam šefuju Đilas i Borko

Mnogi članovi DS ne kriju nezadovoljstvo nakon što je u javnost (i to iz medija naklonjenih opoziciji) procurilo da je Savez za Srbiju već razdelio mandate iako izbori nisu ni održani, i to tako da Đilasovih ljudi bude znatno više nego kadrova DS (14 u odnosu na deset). Dodatno je ulje na vatru dolila informacija da bi u takvom raspletu poslanike imali i Borko Stefanović, Janko Veselinović i sindikalac Željko Veselinović (po dva mandata).

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Goran Ješić

Tako su se stranke i pokreti koji će ući u savez dogovorili da od prvih 50 mandata u parlamentu, koliko cene da će imati, Đilasu pripadne 14, a Narodnoj stranci, Dverima i Demokratskoj stranci po deset mesta, dok bi Borko Stefanović, Janko Veselinović i sindikalac Željko Veselinović dobili po dva mandata.

- To praktično znači da će nama šefovati Đilas, Obradović, Stefanović, što je nedopustivo jer nas niko ništa nije pitao. DS jeste izgubio snagu, ali je nedopustivo da nam novi predsednik Zoran Lutovac navlači novu sramotu - rekao nam je juče jedan od viđenijih članova Glavnog odbora demokrata.

Čak je i funkcioner DS Goran Ješić isprozivao najavljeni opozicioni blok, te mu dao nadimak BĐB.

- BĐB! Boškić-Điki-Borkić - napisao je Ješić na Tviteru, a kasnije dodao i zapažanje da tom savezu fali još samo Tompson.

Janković o Savezu: Nacionalisti, konzervativci...

U autorskom tekstu koji je juče objavio u listu Danas, lider PSG Saša Janković obrazložio je zašto je protiv Saveza za Srbiju, u koji ulaze Dveri. On je rekao da je istina da u opoziciji ima mnogo onih koji, "zgroženi realnošću", žele bilo kakvu promenu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Saša Janković

- Ali mnogim ljudima ipak nije svejedno šta će se posle dešavati - hoće li Srbija biti nacionalistička, konzervativna, državocentrična, kolektivistička, sa krutom društvenom hijerarhijom, okrenuta Rusiji i Istoku, živeti sa zamrznutim kosovskim konfliktom i okružena NATO zemljama s kojima se gleda preko nišana - opisao je Janković šta bi se desilo ukoliko savez za promene dođe na vlast.

Anđelković: Nemaju nikakvu ideju ni program, pa im ostaje samo da se svađaju

Radulović: Između DS i SNS izabrao bih SNS

Slika i prilika opozicije je na neki način i politička karijera Saše Radulovića (Dosta je bilo), koji je za nekoliko godina prešao put od poštovaoca SNS i ministra privrede do zakletog političkog protivnika Aleksandra Vučića, ali i čoveka koji je sam protiv svih u opoziciji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Kujundžić
Saša Radulović

Te 2012, pre nego što je ušao u Vladu, u autorskom tekstu postavio je sebi pitanje i dao odgovor: "Kada bi me primorali da biram između DS i SNS, izabrao bih SNS".

- Kada bi me primorali da biram između DS i Komunističke partije, izabrao bih Komunističku partiju. Kada bi me primorali da biram između DS i DSS, SRS, Dveri, ne bih izabrao DS - deo je Radulovićevih opservacija koje se od juče ponovo šire društvenim mrežama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading