ĐILAS hteo da spasi PKB, pa ga UPROPASTIO zajedno sa MIŠKOVIĆEM!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

12.07.2018

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši lider DS, Dragan Đilas, u prvim medijskim nastupima kao kandidat za gradonačelnika u više navrata je poručio da će "sačuvati Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB)" i da će sprečiti privatizaciju ove velike i za glavni grad veoma značajne firme.

Foto: Tanjug/S. STEVANOVIĆ/Z. ŽESTIĆ
Dragan Đilas i Miroslav Mišković

Međutim, uprkos tome, on je sa bliskim saradnicima godinama uništavao ovu firmu i osnovano se sumnja, da je sve činio kako bi gazdi "Delte" Miroslav Miškoviću omogućio da za male pare preuzme kombinat.

Kako piše Informer, postoji dokumentacija koja sasvim konkretno dokazuje da je Đilas kao gradonačelnik u junu 2011. za generalnog dirktora PKB postavio Miškovićevog bliskog saradnika Rajka Mandića.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
PKB korporacija

A on je pre toga punih devet godina bio direktor firme "Delta Maksi Srbija" i "Delta auto", a za vreme njegovog mandata PKB se za samo dve godine zadužio za više od 20 miliona evra i iza sebe je ostavio ukupan dug veći od 40 miliona evra!

Brojni ekonomisti su izjavili da osnovano sumnjaju da je Đilas u dogovoru sa gazdom "Delte" Miroslavom Miškovićem angažovao Rajka Mandića kako bi namerno oborili vrednost poljoprivrednog giganta.

Tako urušen PKB Mišković bi potom kupio za cenu daleko manju od tržištne vrednosti.

- Treba da znate da se od 2011.do 2013, dok je Mandić bio direktor, PKB zadužio uzimanjem vrlo nepovoljnih kredita za čak 25,6 miliona evra i 517 miliona dinara. On j euzimao kredite po maltene lihvarskim kamatama od 9,5 odsto! Sve ukazuje da je Mndić po instrukcijama Đilasa i Miškovića namerno urušavao PKB. o tome najbolje svedoče činjenice da je krajem septembra 2013. zaduženje PKB po raznoraznim kreditima bilo čak 23.759.425 evra, a ukupni dugovi firme iznosili su astronomskih 41.932.978 evra! - navodi sagovornik.

On je otkrio još jedan dokaz kako je PKB postao miškovićev "plen".

- Pazite, baš kada je Mandić vodio PKB obavljena je milionska nabavka mašina, konkretno traktora "fent" za potrebe PKB. Ta nabavka išla je preko Miškovićevog "Delta agrara", koji je na poslu zaradio silne milione. Tako je grad Beograd diRektno punio Miškovićevu kasu - izjavio je.

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

Dragan Đilas, baš kao ni Miroslav Mišković, juče se nisu oglašavali ovim povodom. Na drugoj strani potpredsednik SNS Milenko Jovanov ocenjuje da "primer PKB" jasno oslikava suštinu tajkunsko-lopovske koalicije.

- Priča o PKB tačno pokazuje zašto su se svi ponovo okupili na gomili. Dakle, šef cele parade Miroslav Mišković okupio je Đilasa, Šapića, Jeremića, Jankovića i ostale ne bi li ponovo pljačkali i otimali. Aleksandar Vučić se hrabro suprostavlja toj tajkunskoj bandi i presekao je mogućnost da otimaju od naroda, ali oni bi sada da vrate točak istorije unazad. Zato će beogradski izbori biti prilika da narod još jednom pokaže da su žuto-riđe lopuže ružna prošlost - podvlači Jovanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
maja1978

12.07.2018 10:22

Kaze PKB Đilasu " Nemoj više da me spašavaš ko boga te molim "

neo

12.07.2018 10:37

Ova dvojica, Đilas i Miško,gde prođu tu trava ne raste,Nemačku bi oborili na kolena!

Sara

12.07.2018 11:40

Đilas hteo nešto da spase! Nije nego. Još mu podršku daje Mišković. Pa u ovu priču ni dete ne bi poverovalo.

Djina

12.07.2018 12:03

Djilas apsolutno nista nije zeleo da spasi vec je samo zeleo da izvuce licnu korist i da podeli neku dobit.