(VIDEO) TAČNO PRE 3 GODINE SU NAPALI VUČIČA U POTOČARIMA: Još nema okrivljenih za pokušaj ubistva!

Autor: Republika

Vesti

11.07.2018

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić napadnut je 2015. godine posle komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Još uvek niko nije odgovarao za taj napad.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napadnut je na današnji dan pre tri godine. Predsednika su prvo vređali, pa napali kamenjem. Tom prilikom je pogođen kamenicom u glavu.

Policija je tada uhapsila nekoliko njih, a potom su ih pustili na slobodu. 

- Nerešavanje slučaja napada na Vučića, iako je prošlo tri godine, pokazuje da institucije BiH nisu sposobne da se suoče sa takvim izazovima - kaže član Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH Borislav Bojić Bojić.

- Ništa se ne dešava u vezi s ovim slučajem, iako je svima jasno da je reč o terorističkom aktu koji je javno snimljen i gde se jasno i nedvosmisleno vidi šta se desilo - rekao je Bojić za Nezavisne novine.

Iako formalno pravno postoji mehanizam kako Komisija putem Zakona o parlamentarnoj istrazi može inicirati istražno telo, kaže Bojić, nerealno je da se to desi jer predstoji izborna kampanja, a deo političkih stranaka čiji delegati sede u Komisiji ne bi dozvolio da se nešto uradi tim povodom.

Zamenik predsednika Odbora NSRS za bezbednost Drago Kalabić rekao je da je velika sramota za BiH što nije okončana istraga o napadu na Vučića.

- Ovo sigurno rade pod uticajem bošnjačkih političara ali, nažalost, tu je i ćutanje srpskih koji su u institucijama BiH. Ne samo što su odgovorne institucije BiH, nego bi sigurno želeli da odgovornost prebace na Republiku Srpsku, što je je nedopustivo - rekao je Kalabić za Alo.rs. i istakao da su institucije BiH dužne da reaguju i pronađu odgovorne.

- Napad na Vučića velika je mrlja koja opterećuje odnose BiH i Srbije i zato istraga mora biti okončana - istakao je Kalabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Goran

11.07.2018 07:41

Zaista je nepojmljivo da niko nije odgovarao za napad na jednog predsednika. Bezobrazluk.

Sanja

11.07.2018 07:47

Verovatno znaju ko je odgovoran za taj zločin,samo im nije u interesu da nam predaju te informacije.

Jana

11.07.2018 07:55

Ako su uhapseni i privedeni osumnjiceni nije moguce da se ne zna ko je glavni odgovorni za napad i pokusaj atenatat na premijera tadasnjeg i sada predsednika Srbije.

stevan

11.07.2018 07:56

Mislim da bi ovo trebalo da se otkrije sto pre, ako vec do sada nije otkriveno.Ljudi predsednik drzave je u pitanju.