ĐILASU BAŠ SMETA IMENOVANJE GRBOVIĆA ZA DIREKTORA "ŠTARK ARENE": Evo kako mu je Vesić brutalno odgovorio na opaske

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.07.2018

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas izjavio je da je besmislena i sramna odluka o imenovanju proslavljenog košarkaša Partizana i reprezentacije Jugoslavije Gorana Grbovića za direktora Štark Arene, a zamenik gradobačelnika Goran Vesić ukazuje da je politički stav jedno, a bahatost, osionost i nepoštovanje ljudi, kakvo je Ðilas i ovim pokazao, nesto sasvim drugo.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

- Ima li šta normalnije od toga da na čelo Štark arene dođe uspešni sportista? Ðilas se usuđuje da pita kakvo on ima radno iskustvo? Pa kakvo je Ðilas imao radno iskustvo kada je postao državni funkcioner, ako se izuzme 15 minuta boravka u nekom kafiću ili restoranu - zapitao je Vesić.

Da li Ðilas smatra, pita Vesić, da je radno iskustvo u njegovom slučaju to što je dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, ministar i gradonačelnik zaradio 25 miliona evra i to što su njegove firme 2004. godine samo za godini dana u odnosu na 2003. godinu uvećale prihod za 11.325 odsto!? 

On navodi da se to koliko je Ðilas iskusan videlo kada je smenjen sa mesta gradonačelnika i tada prešao na radno mesto “koordinatora za humanitarne aktivnosti” u jednu od svojih mnogobrojnih firmi.

RepublikaFoto: Public
Goran Grbović, v.d. direktora "Štark Arene"



Ðilas u izjavi pominje “vlasnika pečenjare” koji je direktor EPS.

- Hajde da ostavimo po strani to što nije tačno, ali taj ''vlasnik pečenjare'' je obrazovaniji od Ðilasa. I EPS ima bar 10 puta bolje poslovne rezultate, nego u vreme kada je Ðilas vladao ovom zemljom - naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika kaže da Ðilasa treba da je sramota što vređa ljude na takav način. 
RepublikaFoto: youtube.com/Pavle Jurisic Sturm
Dragan Đilas

- Mi nikada nećemo reći da je Ðilas prodavao žvake. Ali ćemo itekako da govorimo o tome da je ostavio 1,2 milijardi evra duga Beogradu i da je taj ''veliki stručnjak'' dugovao pare i trudnicima, i porodiljama, i penzionerima, i korisnicima socijalne pomoći. Svima je bilo gore kada je Ðilas vladao, ali njemu je bilo mnogo bolje. To se vidi po imovinskoj karti koju je prijavio - naveo je Vesić.


On kaže da Ðilas misli da su svi zaboravili kako je u vreme dok je bio gradonačelnik za direktora Tašmajdana postavljao lične sekretare Borisa Tadića bez dana radnog iskustva. 

- To je bilo očigledno smisleno. Ako ćemo o besmislu, pa bilo je besmisleno da Ðilas kao političar bude na čelu Košarkaškog saveza Srbije, gde je mesto sportisti. Ali Ðilasu je to smisleno. Danas je na čelu Košarkaškog saveza legenda naše košarke Predrag Danilović. U tome je razlika između Ðilasa i nas - naglasio je Vesić.

Razlika između nas, ističe on, ogleda se u odnosu prema ljudima.

Vesić podseća da Aleksandar Vučić, kao ni njegovi saradnici, nikada nije rekao ružnu reč za Dušana Ivkovića kada je javno istupao kao naš politički protivnik. 

- Poštovali smo njegovo pravo na politički stav, kao i sve što je uradio za srpsku i svetsku košarku. A Ðilas vređa Grbovića koji je bio reprezentativac Jugoslavije u košarci, veliki košarkaš i legenda Partizana samo zato što je njegov politički protivnik. Treba da ga je sramota i ako ima obraza izviniće se Grboviću - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Sandra

05.07.2018 11:18

Djilas baš ima problem ! Dosta nam je politike žutih i ovakve mržnje i bahatosti!

miki

05.07.2018 11:21

Naravno da njemu nista neodgovara, koga god postavilia

Bojan

05.07.2018 11:22

Đilas bi verovatno na čelo Arene postavio nekog svog pajtosa tajkuna. Ali neće moći!

Maja

05.07.2018 11:27

Djilasu se ne svidja nijedna odluka vlade RS, a Vesic mu je adekvatno odgovorio.