U KLINČU! JEŠIĆ: Šabiću, ti si sramota! ŠABIĆ: Laž, žrtva sam hajke!

Autor:

Vesti

04.07.2018

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodoljub Šabić, koga je Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije optužio za proneveru 15 miliona dinara, umesto da objasni gde su silni novci, iskoristio je sajt te institucije da pokuša da se opere tvrdnjama da vlast protiv njega vodi hajku!

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ/S.T./N. PANČIĆ
Goran Ješić i Rodoljub Šabić u klinču

Taj potez poverenika za zaštitu informacija iznervirao je funkcionera Demokratske stranke Gorana Ješića, koji je Šabića na Tviteru žestoko isprozivao zamerajući mu što se nije oglašavao kada su drugi "nepravedno" razvlačeni po medijima.

GDE SU PARE

Naime, savet je u svom izveštaju naveo da se ne zna na šta je Šabić potrošio 14,47 miliona dinara poreskih obveznika, te konstatuje da postoji sumnja da se trošenje tog novca, kao i zapošljavanje u instituciji poverenika, odigravalo mimo zakona. No, umesto konkretnog odgovora gde su sporni milioni završili, Šabić je na sajtu poverenika objavio opširno saopštenje u kome je pokušao da se predstavi kao žrtva hajke.

Insinuacije da poverenik nešto krije samo su jeftini pokušaji dezinformisanja javnosti

Saopštenje na sajtu poverenika

- Saopštenje NVO iz Trstenika, Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije - Transparentnost, o tome da poverenik navodno nije odgovorio na njihov zahtev za informacijama i u kome se insinuira da poverenik nešto krije samo je još jedan u nizu jeftinih pokušaja dezinformisanja javnosti. Indikativno je da je to saopštenje preneo i javni servis ne tražeći od poverenika nikakav komentar - navodi se između ostalog u saopštenju, međutim, nije objašnjeno na šta je poverenik potrošio 15 miliona.

Iako je Srpski telegraf juče kontaktirao sa Šabićem, ni nama nije želeo da objasni šta je sa spornim novcem, već je samo ponovio da nije tačno da su pare proneverene.

- To je notorna laž - kratko nam je poručio Šabić, te nas uputio na pomenuto saopštenje na sajtu poverenika.

 

 

PITANJE BEZ ODGOVORA

Goran Ješić, funkcioner Demokratske stranke, prozvao je juče na svom Tviter nalogu Šabića zbog načina na koji je pokušao da se opere.

- Pa šta ste vi, privatni nalog Šabića ili javni nalog? Kakva ste sramota. Nisam primetio da se poverenik oglašavao kada su druge razvlačili po tabloidima, a prvi put u životu vidim da se službeni nalog koristi u ovakve svrhe. Srbija učiteljica života! - napisao je Ješić.

Za šta je sve savet optužio Šabića
- Proneverio 14,47 miliona dinara
- Nezakonito trošio budžetski novac
- Nezakonito zapošljavao ljude u instituciji poverenika
- Nepostupanje na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja
- Troškovi za konferencije za štampu u medija centru
- Ugovori o privremeno-povremenim poslovima
- Troškovi službenih putovanja poverenika u zemlji i inostranstvu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
miki

04.07.2018 07:13

Koliko ja vidim sramota ste i jedan i drugi

gaga13

04.07.2018 07:17

Ako je laž, brzo može da se demantuje tako što če reći pravu istinu, ako je ima.

ana

04.07.2018 07:17

Sabic krenuo stopama Sase Jankovica.

Nikola

04.07.2018 07:22

Šabić je gotov a Ješić je iskoristio priliku da ga napadne i da ga dotuče do kraja.