TRAŽE OSTAVKU ŠABIĆA

Autor: Republika

Vesti

03.07.2018

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost najoštrije osuđuje Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, zbog manipulisanja procedurama i naknadnim pokušajem da sebe amnestira odgovornosti zbog nedostavljanja informacija o trošenju novca u ovoj instituciji po zahtevu ovog Saveta od dana 08. juna 2018. godine i paradoksalnog kršenja Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i poziva ga da podnese ostavku i tako završi sa privatizacijom važne institutcije na čijem je čelu.

RepublikaFoto: Tanjug
Rodoljub Šabić, poverenik

Dobro je to što Šabić priznaje da nije postupio u zakonskom roku od 15 dana od dana prijema zahteva, gde je odgovor trebao biti upućen 23. juna 2018. godine a Šabić tvrdi da je odgovor na zahtev uputio 25. juna 2018. godine i to tako što odgovor do danas nije stigao do tražioca informacija.

Savet je ubeđen da Šabić ovim laičkim manevrom pokušava da pripremi javno mnjenje za nalaze koji će uslediti nakon konačnog prijema i analize dostavljene dokumentacije i pozivamo Šabića da, umesto što tražioce informacija naziva "ružnim" i "providnim", sebe pogleda u ogledalo i donese zaključak o samom sebi: da li je i ružan i da li je i providan, podnese ostavku i tako završi sa privatizacijom važne institutcije na čijem je čelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
cica

03.07.2018 12:55

TO JE jANKOVICEVA SKOLA,SMENITI GA PO HITNOM POSTUPKU!

albert kami

03.07.2018 22:10

@cica - davno je ovog ljigavca trebalo smeniti.

Bojan

03.07.2018 13:04

Više se bavi politikanstvom i samopromocijom nego svojim poslom. I treba ga smeniti.

Nada

03.07.2018 13:14

Šabić pokušava da uznemiri narod.