DODIK ODLIKOVAO MINISTARSTVO ZDRAVLJA SRBIJE!

Autor: alo.rs

Vesti

02.07.2018

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a na predlog dr Vlade Đajića, direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS.

RepublikaFoto: alo.rs

Doktor Đajić je istakao da UKC RS decenijama uspešno i kontinuirano sarađuje sa svim vodećim zdravstvenim centrima u Srbiji, ali da je ta saradnja "posebna i bezuslovna" od kako je na čelu ministarstva zdravlja dr Zlatibor Lončar.

- Veliki broj naših lekara i magistara farmacije nalazi se na specijalizacijama/supspecijalizacijama u Republici Srbiji... Brojni stručnjaci iz Srbije u našoj ustanovi obavljaju neke od visokospecijalizovanih, sofisticiranih zdravstvenih usluga. Veliki broj osiguranika iz RS upućuje se na lečenje u zdravstvene centre u Srbiji onda kada im potrebne zdravstvene usluge nisu dostupne u Srpskoj. Zahvaljujući saradnji sa zdravstvenim institucijama iz Srbije, u UKC RS uvedene su nove složene procedure i zahvati... Jedan od možda i najznačajnijih primera jeste transplantacija bubrega, koja je u UKC RS prvi put izvedena 2010. godine. Stručnjaci sa VMA su pomogli uvođenju transplantacione medicine u našu ustanovu, edukovali medicinski kadar UKC RS, te se i danas pod njihovom supervizijom obavlja ova složena i veoma zahtevna medicinska procedura - naveo je dr Đajić, ističući da je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije "neizostavna karika uz čiju bezuslovnu podršku neometano funkcioniše rad najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj, a samim tim kontinuirano se radi na očuvanju zdravlja stanovnika RS".

Dr Đajić je posebno naglasio da su se tokom odbrambeno-otadžbinskog rata u zdravstvenim ustanovama Srbije zbrinjavali najteže povređeni ranjenici i spasavali njihovi životi, a medicinski stručnjaci iz Srbije "nesebično su pomagali svojim kolegama u Srpskoj, kojima su bili na raspolaganju u svakom momentu u najtežim profesionalnim i ličnim trenucima".

Ministar dr Zlatibor Lončar zahvalio se na primljenom odlikovanju u ime svih koji rade u zdravstvu Republike Srbije.

- Ovo je za nas jedan veliki, veliki znak da ste vi prepoznali ne samo ono što se danas radi nego i da ste se setili i da pamtite ono što je bilo ranije. Mi smo usmereni jedni na druge i to treba iskoristiti u smislu da ta saradnja svakim danom bude sve bolja i bolja. Ako tako budemo radili, ako nas bude više, onda će imati svrhu ovo što ste se vi setili i što je nama izuzetno drago da primamo takvo priznanje. Mi već dogovaramo nove vidove saradnje koji će biti na korist svih građana i Republike Srpske i Srbije i hvala vam što ste prepoznali život, hvala vam što ste prepoznali borbu za život, a naš posao je da to poverenje opravdamo, da budemo još bolji, još bolje da sarađujemo i da koristi najviše imaju oni kojima je pomoć najpotrebnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading