SNS održao MIRAN PROTEST protiv SRAMNE STAMATOVIĆEVE ODLUKE!

Autor: Tanjug

Vesti

02.07.2018

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Srpske napredne stranke iz Zlatiborskog okruga održali su danas miran skup na Šumatnom brdu na Zlatiboru sa koga je zatraženo da se skine hipoteka sa spomenika koji se tu nalazi. Zemljište na kome je spomenik je pod hipotekom od 23. septembra 2014. godine, kao zalog za kredit koji je opština Čajetina podigla za izgradnju gondole na Zlatiboru.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Milan Stamatović

Skup je održan na inicijativu čajetinskog Povereništva SNS koje je i uputilo zahtev da se skine "sramna" hipoteka.

Prema rečima Ivana Filipovića iz Povereništva SNS u Čajetini, spomenik je pod tehničkom zaštitom, a nema još uvek status kulturnog dobra.

- To znači samo da se na njemu ne mogu raditi nikakve prepravke, niti dogradnja do septembra 2019. godine do kada traje ta zaštita. Ukoliko se ona ne produži opština na tom mestu može da napravi hotel ili bilo koji objekat - rekao je Filipović na skupu.

Narodni poslanik SNS Krsto Janjušević istakao je da je prethodnih dana predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović iznosio laži da naprednjaci žele da izazovu incidente.

- Mi danas šaljemo poruku mira. Došli smo da se poklonimo senima heroja, kažemo im hvala, a ovima drugima da poručimo da ako misle da će nam uskratiti pravo da se borimo za svoje pretke i svoju decu, grdno se prevario - poručio je Janjušević.

Ðorđe Dabić iz čajetinskog Povreništva SNS rekao je da je Stamatović pokazao kako se odnosi prema mrtvima kao i danas prema živima. 

- On je sa svakom vlašću od 2000. godine u sukobu, pa i sa današnjom. Za razliku od njega mi želimo da gradimo dobre odnose sa Vladom Republike Srbije, želimo koridre, nova radna mesta. Ne želimo da nam rasprodaju Zlatibor, rasparčavanje, hipoteke. Dosta je bilo - poručio je Dabić.

Pored delegacije SNS vence na spomenik na Zlatiboru položili su danas i predstavnici SUBNOR-a Zlatiborskog okruga.

Na Šumatnom brdu sahranjen je naradni heroj Savo Jovanović Sirogojno, kao i 64 borca i ranjenika u Drugom svetskom ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading