SKOT UVERAVA: Amerika još ima interes da vidi pravdu za porodicu Bitići!

Autor: Tanjug

Vesti

29.06.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rezolucija Kongresa SAD vezana za slučaj Bitići je "izraz nestrpljenja i frustracije", ali i pokazuje da SAD još imaju interes da vide pravdu za porodicu Bitići", izjavio je danas ambasador SAD Kajl Skot.

RepublikaFoto: Tanjug
Kajl Skot

- Slučaj braće Bitići će i dalje biti na našoj bilateralnoj agendi - rekao je američki diplomata odgovarajući na pitanja novinara u Hajatu. 

Rezolucija je, navodi, stav i mišljenje da su tri amarička građanina ubijena u Srbiji kada su bili u rukama srpske policije i niko još nije odgovarao za to i nema pravde za porodicu Bitići koja na to čeka već 19 godina.

Na pitanje da li to znači da bi rezolucija trebalo da ubrza Srbiju i njene organe u rešavanju tog slučaja, Skot je rekao da je to više pitanje za srpsko pravosuđe. 

Kaže da je pre neki dan čitao o sudskoj odluci donetoj posle 19 godina i da to znači da još postoji mogućnost i za rešavanje slučaja ubistva braće Bitići. 

Skot je rekao da jedino zna činjenice, a to je da su tri građanina SAD ušli u Srbiju ilegalno, bili su uhapšeni, u zatvoru, potom su bili pušteni iz zatvora u ruke jedne specijalne jedinice srpske policije. 

- Posle toga su oni nađeni sa metkom kroz glavu, njihove ruke vezane iza tela i to je bilo na teritoriji specijalne jedinice vaše policije, i niko ne zna ništa i niko ne odgovara za to. To je malo teško za mene da razumem, ali bi trebalo da bude moguće da se nađu oni koji su ubili braću Bitići - kaže ambasador SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Cane

29.06.2018 10:44

Naravno da imaju interes kad uzimaju siptarske pare.

Mile

29.06.2018 10:58

Imaju pravo da znaju šta je bilo, pravda mora izaći na videlo.

levo

29.06.2018 11:12

Imamo i mi interese ali dok dodju na red pre cemo se zvati drzava brace Bitici nego Srbija.

Snezana

29.06.2018 11:16

Sada se Ameriaks etila brace Bitici, smao zato sto su Siptari. I zele da dizu prasinu oko toga. A toliko im je gradjana poubijano i nikom nista. Americko zlo mora da se siri.