HRABRI NIŠKI POLICAJAC SPREČIO MASAKR: Goloruk na automatsku pušku!

Autor: Republika

Vesti

18.06.2018

11:40

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Kliničkom centru Niš policijskog službenika Miloša Miloševića koji je ranjen u subotu uveče prilikom intervencije, kada je pribranom i brzom reakcijom sprečio muškarca sa automatskom puškom da izvrši daleko teže krivično delo.

MUP Srbije
Policajac povređen u vatrenom okršaju koji se dogodio u nedelju ujutru

Ministar Stefanović pohvalio je izuzetnu hrabrost Miloševića koji je, kako je rekao, te večeri zaštitio živote mnogih građana i pokazao izuzetnu pribranost i odlučnost.

- Policajac Miloš Milošević reagovao je veoma hrabro, čovek je goloruk krenuo na cev oružja i pokazao izvanrednu pribranost i odlučnost u tom momentu i uspeo da zaštiti živote drugih ljudi. Hoću da se zahvalim čitavoj patroli koja je te noći učestvovala u izvršenju zadatka, koja je veoma brzo došla na lice mesta i koja je sprečila izvršioca da ispred prepunog lokala, u kome je bilo više od stotinu ljudi, možda napravi neko teže krivično delo. Dobro je da niko nije smrtno stradao i da je hrabrom reakcijom pripadnika Ministarstva sprečen težak zločin - istakao je ministar.

MUP Srbije

Stefanović je rekao da je sada veoma važno da sudovi i tužilaštvo pokažu odgovornost. 

- Čovek koji je na ovako težak način ranio policajca i pokušao da ubije druge ljude koji su te noći bili u centru Niša, mora da bude adekvatno kažnjen. Dakle, tražimo maksimalnu kaznu koju zakon predviđa i za pokušaj ubistva i za ilegalno nošenje oružja - naglasio je ministar Stefanović.

MUP Srbije
Stefanović pohvalio policajca za hrabrost

On je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova voditi računa o ranjenom kolegi i njegovoj porodici.

- Očekujemo njegov potpuni oporavak i brz povratak u redove policije, ali je ovo prilika da još jednom ukažemo na to koliko je težak posao policajca, možda danas i najteži u Srbiji i koliko svaki izlazak u patrolu, svaki izlazak na izvršenje dužnosti, može da bude opasan i rizičan po njih - objasnio je Stefanović.

Ministar se zahvalio lekarima iz Kliničkog centra u Nišu koji su, kako je rekao, već u prvim trenucima efikasno i brzo reagovali, tako da su naše kolege i svi ostali koji su povređeni, adekvatno zbrinuti. 

- Iskrena zahvalnost Kliničkom centru koji je maksimalno brzo reagovao i vidim da ljudi ovde imaju najbolju moguću negu i pažnju - istakao je Stefanović.

 

Komentari (0)

Loading