VUČIĆ: ULICOM SE NEĆE PRITISKATI SRBIJA!

Autor: Tanjug

Vesti

12.06.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije najavio je danas da će država videti šta može da učini po pitanju cene dizela, zbog poljoprivrednika i prevoznika pre svega, ali da nikakve mere neće donositi pod pritiskom ulice, koju organizuju pripadnici bivšeg režima, čiji predsednik, Boris Tadić, je u samo jednom danu povećao akcize za 54 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- "Vučiću, gotov si'' može na izborima, a protivzakonitim pritiscima neće moći ništa - rekao je Vučić novinarima i istakao da je njegov posao da osigura sigurnost i bezbednost svih građana Srbije, a ne da na budućnost Srbije utiču bitange i lopovi, vlasnici najskupljih automobila koji, kaže, proteste organizuju na laži da Srbija ima najskuplje gorivo.

Predsednik Srbije rekao je da je pogrešio što je rekao nadležnim organima da puste da se protestuje, a dogodio se najbrutalniji napad na jednog građanina, kojem su, uz prebijanje, oduzeli i trobicu sa novcem.

U prilog tome da je laž da je gorivo najskuplje u Srbiji, izneo je podatke da je benzin skuplji u 26 zemalja u Evropi, uključujući Albaniju, gde su niže i plate i penzije, u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Kipru, Francuskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Irskoj, Crnoj Gori, Malti.

Od 40 i više zemalja Evrope Srbija, ukazao je, ima ubedljivo najnižu cenu električne energije, rekao je i naveo je primer da je u Makedoniji i u Bosni i Hercegovini od 20 do 22 odsto viša cena struje.

Imamo i najnižu cenu hleba u Evropi, rekao je Vučić.

Samop u Bugarskoj je niža, ali sdu u toj zemlji niže i plate i penzije nego u Srbiji, rekao je, a u Bosni i Hercegovini je hleb skuplji čak 70 odsto nego kod nas, a skuplji je i u Crnoj Gori i Makedoniji, na porimer.

Šta će država uraditi po pitanju cene goriva, to će, kaže, govoriti tek kada protesti budu završeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Sladja

12.06.2018 09:04

Verujemo u vase odluke, da ce te uraditi sve sto je u vasoj moci da smanjite akcize i da sacuvate gradjane Srbije od opozicionih protestanata koji maltretiraju i prebijaju te iste gradjane.

Maja

12.06.2018 09:15

Jos se nije rodio, ko bi narodu ugodio. Koji god problem da naidje, odmah krece protest...

strahinja

12.06.2018 09:16

Nacini su krajnje ruzni i trebaju se sankcionisati..

sasa

12.06.2018 09:20

@strahinja - Protestima nece nista postici