O MAHINACIJAMA JEREMIĆA GOVORI SE I U UJEDINJENIM NACIJAMA!

Autor: informer.rs

Vesti

06.06.2018

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom slučaja Jeremić oglasila se i novoizabrana predsednica Generalne Skupštine UN, Maria Fernanda Espinosa Garces.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maria Fernanda Espinosa Garces

Odgovarajući na pitanje jednog od akreditovanih novinara u UN, Metjua Rasela Lija, koji je pitao da li će podržati donošenje akta o slobodnom pristupu informacijama unutar UN, kako bi javnost i novinari mogli da budu obavešteni o uticaju biznisa i nevladinih organizacija poput CEFC (koji je uplaćivao višemilionske iznose upravo Vuku Jeremiću), ona je bila veoma jasna.

Espinosa Garces, koja je inače bila i ministar nacionalne bezbednosti Ekvadora, odgovorila je kako su u Ekvadoru uspeli da zabrane korišćenje poreskih rajeva i obezbede transparentnost u svim vrstama finansiranja. Ona je obećala takvu transparentnost i u radu Generalne Skupštine UN.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Vuk Jeremić

Očigledno je da su novinari u Njujorku počeli da postavljaju pitanja koja se veoma tiču i Vuka Jeremića, koji ne može da objasni za kakvu namenu je dobio više miliona dolara od ljudi koji su uhapšeni u Njujorku i Kini. Ovaj međunarodni korupcionaški skandal tek će početi da se raspliće tokom sudskog procesa Patriku Hou i srpska javnost takođe mora da zna kakve usluge je činio Vuk Jeremić uhapšenim ljudima, ali isto tako i da odgovori na potpuno neverovatne činjenice, poput one da mu je ambasada Katara u Berlinu uplatila 200.000 dolara, a da niko živi ne zna kakve usluge im je Jeremić pružao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
Tanja

06.06.2018 07:15

Javnost ce uskoro saznati kakvim se sve mahinacijama Jeremic bavi!

sasa

06.06.2018 09:26

@Tanja - Ajde da vidimo sta je sve taj pametnjakovic radio.

sale

06.06.2018 07:17

Ujedinjene Nacije su ozbiljna institucija, koja je spremna da sarađuje sa istražnim organima, jer je jasno da je Vuk Jeremić zloupotrebio funkciju.

nidza

06.06.2018 07:18

Ala nas je obrukao.