VUČIĆ O NAPADIMA NA SRBE: Albanci ovo ne rade sami!

Autor: Republika

Vesti

01.06.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je veoma zabrinut zbog poslednjih događaja na Kosovu i Metohiji i da se plaši da su Albanci rešili da uz nečiju prećutnu ili suštinsku podršku ne samo unesu nemire i strah u Srbe, već i da preduzmu neke druge mere.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

On je podsetio da su nemiri i neredi bili okidač za davanje Kosovu nezavisnosti, te naglasio da Albanci ne rade ništa sami.

- Znam kako je išlo do 2003. godine. Tada smo imali usaglašenu priču ’standardi pre statusa‘. Standardi ni tada nisu postojali, kao ni danas. Nekakav klik, okidač za davanje takozvane nezavisnosti su bili nemiri i neredi. U svemu ovome me brine to što znam da sve ovo što rade ne rade sami - istakao je Vučić gostujući na RTS-u.

Rekao je da su izjave Albanaca zastrašujuće i dodao da ga brine apsolutno ćutanje međunarodne zajednice.

- Oni u lice kažu Evropi i svetu: "Nas ne interesuje ZSO, nas ne interesuje Briselski sporazum". Oni ne žele da provedu ono što je međunarodni ugovor, a međunarodna zajednica koja je garant, ćuti i ne zanima ih - kritikovao je Vučić.

Kada je reč o zahtevima Albanaca u vezi sa energetikom predsednik Srbije je poručio: "Šta hoćete u energetici?".

Podsetio je da u Briselskom sporazumu stoji da treba nastaviti razgovore o energetici i da nisu provedene one stvari koje su dogovorene, a to je ZSO.

- Oni pričaju o sporazumu koji ne postoji - naglasio je predsednik Republike.

Podsetio je da je svakom evropskom lideru doneo Briselski sporazum i da oni na to sednu, pogledaju u njega, pa spuste glavu ili gledaju u plafon, dodajući da EU ima drugih većih problema kao što su odnosi sa SAD, Kinom, ali i situacija u Italiji.

Rekao je da se plaši da su Albanci rešili da uz nečiju prećutnu ili suštinsku podršku unesu nemir i strah među Srbe, posebno povratnike južno od Ibra, ali i da onim što su radili Marku Đuriću i neprovođenjem istrage o ubistvu Olivera Ivanovića unesu strah i na Sever i onda u nekom trenutku preduzmu neke druge korake i mere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
sale

01.06.2018 08:57

Jasno je da kosovski Albanci znaju da neće snositi posledice zbog učestalih incidenata u kojima su Srbi žrtve, očigledno imaju podršku moćnih zemalja za svoje ciljeve.

Daki

01.06.2018 08:59

Očigledno je da ne rade ovo sami, neko ih ozbiljno podržava.

Lazar

01.06.2018 09:05

Nikad i nisu ..uvek subili podpomognuti svojim prijateljima iz Amerike

Ccc

01.06.2018 09:11

Sramota sta rade, neko stoji iza njih, to je ocigledno.