NAŠI GENERALI IZDALI KOSOVO!

Autor:

Vesti

22.05.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko generala iz samog vrha tadašnjeg Generalštaba izdalo je Kosovo. Oni su tokom bombardovanja 1999. godine u dogovoru s NATO bezočno podvalili predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću da Alijansa samo što nije krenula u kopneni napad na SRJ. Prema njihovoj lažnoj proceni, NATO bi začas pregazio celu državu, zbog čega je Sloba, suočen sa potencijalnom katastrofom, prihvatio Kumanovski sporazum i tako faktički predao Kosovo u ruke Albancima.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Lazanski

Ove šokantne tvrdnje, koje bacaju sasvim novo svetlo na sve što se događalo uoči i tokom bombardovanja, izneo je vojni analitičar Miroslav Lazanski. Njegove reči i te kako imaju težinu s obzirom na to da on važi za jednog od najboljih poznavalaca svega što se dešavalo i dešava u Vojsci i oko nje.

- Plan o kopnenom napadu su forsirali Englezi, ali su mu se odupirali generali u Pentagonu jer su znali da je to problematično. U momentu zaključivanja Kumanovskog sporazuma efektive NATO na terenu nisu bile dovoljne za bilo kakvu vrstu kopnene intervencije, posebno što smo mi sve te prostore gde bi oni mogli kopneno da prođu prethodno minirali - objasnio je Lazanski i dodao da je mit čak i mnogo puta prepričavana tvrdnja da su Ahtisari i Černomirdin upozoravali Miloševića da će NATO bombama sravniti SRJ da bude ravna kao tepsija.

TAJNO U NORVEŠKOJ

U tom ključnom trenutku, kako dalje svedoči vojni analitičar, dešava se velika laž servirana Miloševiću od nekih njemu bliskih generala iz vrha sistema odbrane. Koliko je kopnena intervencija bila daleko, dokazuje i činjenica da su čak i vazdušni napadi poprimili druge obrise jer od bombardovanja kineske ambasade nijedan vazdušni napad na prostoru Beograda nije zabeležen. A generali su Slobu ubedili da NATO samo što nije krenuo u juriš iz pravca Mađarske i istočne Slavonije.

Dejan Lučić, publicista: Čuveni general Blagoje Grahovac bio je glavni čovek za vrbovanje oficira koji su počeli da rade za Amerikance. On je vrbovao Perišića, Dimitrijevića, Vasiljevića...

- Određene zapadne obaveštajne službe su preko nekih naših generala uverile Miloševića da kopnena intervencija samo što nije počela. On je bio pod utiskom takvih stručnih procena nekih u Generalštabu. Jedan general je čak bio sedam dana u poseti Norveškoj, pa potom nestao. Niko ne zna šta je bilo s njim. Posle se vratio i nakon 5. oktobra je ponovo bio u službi - rekao je Lazanski ne želeći da otkriva imena generala.

Temom izdaje srpskih generala bavio se svojevremeno i general Blagoje Grahovac, koji je te 1999. penzionisan. On je objavio knjigu "Glasovi iz gluve sobe", u kojoj se bukvalno hvalio da je neposredno pre NATO napada lično organizovao prvi tajni kontakt generala Momčila Perišića sa oficirima i funkcionerima NATO, kako je napisao, u dogovoru sa tadašnjim načelnikom Uprave bezbednosti, generalom Aleksandrom Dimitrijevićem.

SUSRET NA BRODU

Prema tvrdnjama Ljubana Karana, nekada pukovnika KOS, Grahovac je javno priznao da je uz logistiku koju im je dalo crnogorsko rukovodstvo prebacio Perišića policijskim helikopterom na američki nosač aviona u Jadranu, odakle se, kako tvrdi, "vratio prepariran". Naravno, sve je urađeno tajno, bez znanja državnog i vojnog vrha zemlje. Zato ne čudi, napominje Karan za naš list, što su ova trojica generala kasnije često pominjana po svojim tajnim vezama sa NATO. S tim što se, kaže naš sagovornik, sada general Grahovac jedini time hvali.

Grahovac živi u Crnoj Gori i juče s njim nije bilo moguće kontaktirati, kao ni sa Momčilom Perišićem, kom se, inače, i dalje sudi pod optužbom da je špijunirao za Amerikance (uhapšen zbog toga 2002. godine).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dacha

22.05.2018 13:18

E to se zove izdaja ! Za to se ide pred streljacki vod !!