ŽIKA GOJKOVIĆ, POKS: Podrška Dikoviću, protesti protiv Ministarstva odbrane

Autor: Tanjug

Vesti

12.05.2018

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), koji su danas učestvovali na tradicionalnom saboru na Ravnoj Gori, najavili su da će organizovati proteste ako, kako su naveli, "pod pritiskom Ministarstva odbrane bude kažnjen i jedan od oficira koji su odali počast Draži Mihailoviću".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Žika Gojković

- Skidamo kapu načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću koji je nesumnjivo dao saglasnost da oficiri polože vence na spomenik najodlikovanijem srpskom oficiru, ali i odobrio da 200 vojnika toga dana boravi na Ravnoj Gori - rekao je narodni poslanik i predsednik POKS-a, Žika Gojković. 

Početkom maja, na društvenim mrežama pojavila se fotografija nekolicine ljudi u uniformama Vojske Srbije, kako polažu venac na spomenik Draži Mihailoviću na Ravnoj Gori, ali autentičnost fotografije nije potvrđena.

Ministarstvo odbrane je 9. maja saopštilo da delegacija Vojske Srbije i Ministarstva odbrane nije položila venac na bilo kom mestu koje nije obuhvaćeno navedenim planovima i koje nije u skladu sa pomenutim državnim programom, pa tako ni na spomenik Draži Mihajloviću. 

- Dajemo punu podršku generalu Dikoviću i bodrimo ga da ne podlegne pritiscima Ministarstva odbrane, jer nije sam, cela Srbija je uz njega - rekao je Gojković na Ranvoj Gori, navodi se u saopštenju POKS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Leonardo

12.05.2018 16:05

Poštujem sve nase žrtve koje su dale život ya slobodu i protiv fasizma. Toliko.

milica

12.05.2018 16:14

Svima koji su živote dali za odbranu zemlje treba da se venci polažu istorija nas učila jedno dedovi pričali drugo da li treba opet da se svađamo

Nikola

12.05.2018 16:20

Draža Mihajlović je srpski oficir i ponos je sećati se njega i njegove borbe protiv fašista .

Ljubisa

12.05.2018 16:31

Gde su bili clanovi dinastije Karadjordjevic kada je Srbija bombardovana 1999 godine?