RAT OPOZICIJE: Đilas isprozivao Jankovića i Jeremića!

Autor: informer.rs

Vesti

26.04.2018

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas osuo je paljbu po dojučerašnjim saborcima iz opozicije zato što ne žele da se priključe njegovom "Savezu za Srbiju"!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Tajkun je lidere PSG Sašu Jankovića i Narodne stranke Vuka Jeremića, ali i ostale opozicionare posredno optužio da su izdajice koje rade za Vučića.

Kritiku bivših partnera Đilas je izneo u najnovijem broju nedeljnika NIN, ističući da onaj ko neće s njim u Savez (čiji bi on bio menadžer, prim aut.) sabotira opoziciju i direktno pomaže aktuelnu vlast. On je u intervjuu pod naslovom "Ako se ne dogovorimo, Vučić može da radi šta hoće" poručio Jankoviću i Jeremiću da moraju da prestanu da se bore za lične interese i raspodelu fotelja.

- U opoziciji mora da prestane borba za zauzimanje pozicija po modelu ko će dobiti koju nahiju kad Vučić ode s vlasti. Takvim odnosom prema Srbiji samo produžavamo njegovu vladavinu - rekao je Đilas svojim doskorašnjim koalicionim partnerima.

Kako prenosi Informer, razlog za najnoviji sukob jeste odbijanje većine lidera, pre svega Saše Jankovića, da uđu u Đilasov "Savez za Srbiju" i prihvate ga kao "menadžera" i praktično lidera opozicije.

- Đilasa su svi podržali u trci za gradonačelnika Beograda, a on je posle poraza pokušao da se nametne kao jedini lider opozicije. Time je direktno udario na sujetu partnera, pa su mu oni onda uzvratili istom merom. Predsedništvo PSG je prošle nedelje odlučilo da neće ući u taj novi savez, ocenjujući da se Đilas samo bavi formom i bori za podelu funkcija. Zato je sada Đilas odgovorio da su Janković i ostali opozicionari ti koji se bave foteljama i Vučićevim nahijama. Na taj način on želi i da se razočaranim građanima opravda za aktuelno stanje u opoziciji i odgovornost prebaci na druge - objašnjava izvor "Informera".

Janković juče nije želeo da komentariše najnoviji Đilasov medijski spin, a nisu se oglašavali ni ostali takozvani lideri. S druge strane, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ovakva opozicija potpuno nevažan politički faktor.

- Ova i ovakva opozicija može da se dogovori i ne dogovori, potpuno je nevažno. Mislim da je sad posle svega što su uradili, ili još preciznije, svega što nisu uradili, potpuno svejedno. Rezultati svih izbora u poslednje četiri godine, kao i svih relevantnih anketa jasno govore da je njihov kredit poverenja kod naroda u Srbiji davno i neopozivo potrošen - ističe Stanković.

S druge strane, poslanik SNS, Vladimir Đukanović kaže da jedva čeka da se opozicija ujedini.

- Ja se slažem s Đilasom i priželjkujem da se ovi opozicioni lideri ujedine. Vidite kakvi su ovako razjedinjeni, zamislite tek kako će da se unerede ako se ujedine. Zato bi mi bilo žao da idu rascepkani i dajem im punu podršku na tom putu ujedinjenja - poručuje Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading