ANGAŽOVANI PRIPADNICI MUP-A! Nevreme napravilo pometnju: Opštinskim štabovima naloženo da preuzmu sve potrebne mere - MOŽE BITI VRLO OPASNO!

Autor:

Vesti

25.06.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP bili su angažovani, takođe, pripadnici VSB Valjevo i Mionica...

ANGAŽOVANI PRIPADNICI MUP-A! Nevreme napravilo pometnju: Opštinskim štabovima naloženo da preuzmu sve potrebne mere - MOŽE BITI VRLO OPASNO!

Foto: Opština Mionica

Tokom popodneva delove teritorije Republike Srbije pogodile su jače padavine sa grmljavinom i gradom.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP bili su angažovani na otklanjanju posledica padavina i to na uklanjanju palih stabala sa kolovoza na tri lokacije u Užicu u Lunovom Selu kao i na više lokacija u Ruđevom selu u Valjevu.

Takođe, pripadnici VSB Valjevo i Mionica, 7 vatrogasaca-spasilaca sa 2 vozila i 3 pumpe, bili su angažovani na crpljenju vode na teritoriji grada i opštine Mionica, gde je usled veće količine padavina za kratko vreme i zbog nemogućnosti kišne kanalizacije da primi veliku količinu kiše za kratko vreme došlo je do ulivanja vode u podrumske prostorije i garaže ispod nivoa ulice na dve lokacije.

U skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za narandžasti meteoalarm za utorak i sredu sa grmljavinskim nepogodama  sa pljuskovima i gradom kao i većom količinom padavina za kratko vreme (od ≥ 20 l/m2 u periodu do 3 sata), kao i da se radi o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja, kao i da se može očekivati izazivanje bujičnih poplava, ozbiljnih teškoća u urbanim sredinama (problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i transportu i moguća pojava odrona i klizišta.

Sektor za vanredne situacije MUP je dana 24. juna naložio je preko organizacionih jedinica gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije da u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje može doneti najavljeno nevreme, preduzmu mere na sprečavanje i ublažavanje posledica od ekstremnih vremenskih pojava, kao i da preduzmu odgovarajuće preventivne mere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading