Prljava kampanja: ALBANCI UDARILI NA VLADIKU SPC

Autor:

Vesti

12.04.2018

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lobi koji radi u interesu kosovskih Albanaca i ima za cilj da što više oslabi uticaj Srpske pravoslavne crkve na jugu Srbije udario je na Vranjsku eparhiju SPC.

RepublikaFoto: youtube.com/rtvranje
OPTUŽUJU GA ZA PRONEVERU Vladika Pahomije

Kako za Srpski telegraf tvrdi teolog i verski analitičar Miloš Stojković, u toku je orkestrirani napad na SPC i Srbe u opštinama na jugu i vladiku Pahomija. Cilj je da na njegovo mesto dođe neko na koga bi mogli da utiču i ko se ne bi protivio njihovim nastojanjima da jug naše zemlje, a pre svega Preševo, Bujanovac i okolinu, preotmu od Srbije i pripoje prvo Kosovu, a zatim i budućoj "velikoj Albaniji".

LAŽ DO LAŽI

Poslednji u nizu napada na SPC, kako kaže naš sagovornik, dolazi od igumanije manastira Sveti Prohor Pčinjski Stefanide, koja je optužila vladiku Pahomija da je proneverio 300.000 evra namenjenih obnovi te svetinje. Dokumentovani demanti njenih navoda objavljen je u saopštenju eparhijskog upravnog odbora, koji je na sajt Eparhije vranjske okačio tridesetak dokumenata u kojima se taksativno nabraja gde je odlazio svaki dinar namenjen rekonstrukciji svetinje. U tim dokumentima stoji i igumanijin potpis pošto je ona kao jedan od troje članova bila u komisiji za nadgledanje trošenja novca.

Stojković tvrdi za Srpski telegraf da nema nikakve dileme da ovakav napad na vladiku Pahomija potiče od Albanaca i pojedinih ljudi u mantiji SPC.

Stojković: Neki su dobro plaćeni da blate crkvu i treba da odgovaraju za to

- Njihova pobeda značila bi slabljenje pravoslavlja u Pčinjskom okrugu. Pahomije je prvi i jedini episkop koji je celo poslovanje oko obnove manastira objavio na sajtu, što može da vidi svako, pa i onaj ko se namerio da napadne SPC i njega - poručuje naš sagovornik.

TEMPIRANI NAPAD

Stojković ističe da se igumanija Stefanida nigde javno nije izjasnila o ovom slučaju, što baca sumnju i na medije koji su preneli njene navodne poruke, nigde ne objavljujući dokaz da ih je ona njima poslala.

- Odgovorno tvrdim da nije bilo pronevere novca. Ovo je udar na srpski narod na jugu. Neki su dobro plaćeni da blate crkvu i treba da odgovaraju za to. Da se iole poštuju crkva i vera, ovakav napad ne bi se desio u danima Vaskrsa - podvlači Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading