Ovako je MUP uništio avio-bombu iz Niša - snimak oduzima dah! (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.04.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uništena avio-bomba pronađena u Nišu

Ovako je MUP uništio avio-bombu iz Niša - snimak oduzima dah! (VIDEO)

Foto: printskrin


Nakon što je avio-bomba pronađena na gradilištu u naselju Stevan Sinđelić u Nišu, MUP je brzo reagovao i preduzeo akciju uklanjanja opasne naprave. Avio-bomba, koja je zaostala iz NATO bombardovanja, težila je oko 1.000 kilograma, sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma. Ova akcija je zahtevala pažljovo planiranje i koordinaciju, a rezultirala je uspešnim uklanjanjem i uništenjem bombe na sigurnoj lokaciji u Gadžinom Hanu.


Bezbedno uništenje avio-bombe

Kamenolom u Gadžinom Hanu bio je poprište bezbednog uništenja avio-bombe, a ovaj događaj je još jednom pokazao važnost brze i efikasne reakcije nadležnih službi u takvim situacijama. Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Luka Čaušić, istakao je značaj evakuacije građana iz ovog naselja, ali i sigurnog povratka u njihove domove nakon uspešnog uklanjanja bombe.

Akcija MUP-a i zahvalnost svim učesnicima

MUP je izvestio javnost da je avio-bomba uz pratnju policijskih, vatrogasnih i medicinskih vozila izmeštena sa teritorije grada Niša, čime je eliminisan rizik od moguće eksplozije. Luka Čaušić je izrazio zahvalnost svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša, čija je koordinacija doprinela uspešnom rešavanju ove situacije.

Ovaj događaj je još jednom podsetio na posledice ratnih dejstava i neophodnost kontinuiranog angažovanja nadležnih službi u uklanjanju opasnih materijala koji su ostali kao posledica tih događaja. Srećom, brza i efikasna reakcija MUP-a i drugih nadležnih službi sprečila je moguću katastrofu i omogućila građanima da se vrate u svoje domove bezbedno i bez straha.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading