BOMBA IZ NATO AGRESIJE PRONAĐENA U NIŠU NIJE "TOMAHAVK" Poznati novi detalji, teška je skoro tonu!

Autor:

Vesti

20.04.2024

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avio bomba MK 84 pronađena u niškom naselju Stevan Sinđelić

BOMBA IZ NATO AGRESIJE PRONAĐENA U NIŠU NIJE "TOMAHAVK" Poznati novi detalji, teška je skoro tonu!

Foto: youtube.com/ light2tube


U niškom naselju Stevan Sinđelić, u blizini Naučno tehnološkog parka, pronađena je avio bomba MK 84, koja je ostatak NATO agresije. Iako se prvobitno mislilo da je reč o projektilu tipa "tomahavk", detaljnom analizom utvrđeno je da se zapravo radi o avio bombi tipa MK 84. Načelnik uprave za vanredne situacije u Nišu, Srđan Mitrović, ističe da je reč o avio bombi dužine 3,84 metra, ukupne težine od oko jedne tone, sa oko 430 kilograma eksploziva.

Evakuacija naselja i delikatna akcija uklanjanja bombe

Planirana je evakuacija naselja kako bi demineri mogli da pristupe delikatnoj akciji uklanjanja upaljača sa bombe. Nakon evakuacije 1.361 stanovnika, avio bomba će biti preneta na poligon gde će biti uništena na bezbedan način. Stanovnicima je izdata naredba da uklone vozila sa parkinga, a biće provereno da li su svi građani napustili oko 640 stanova u navedenim ulicama.

Reakcije meštana na pronalazak bombe

Meštanin Mirko Živanović iznenađen je pronalaskom bombe na tom mestu, ističući da su svi spremni da evakuišu svoje domove do završetka uklanjanja. On je dodao da je ova situacija nova i da će njegov dan proći odlaskom u šoping i u posetu, dok se ne dobije naredba da se vrate. Deo stanara već je premestio vozila na određene parkinge, dok je manji broj zatražio pomoć oko evakuacije.


Pronalazak avio bombe MK 84 u niškom naselju Stevan Sinđelić izazvao je reakciju lokalnog stanovništva, koje se priprema za evakuaciju kako bi se ova opasna naprava bezbedno uklonila. Ovaj događaj podseća na teške trenutke tokom NATO agresije pre 25 godina i još jednom skreće pažnju na posledice ratnih dejstava koje i dalje utiču na svakodnevni život ljudi.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading