"Na čelu SNS vidim samo VUČIĆA"

Autor: Republika

Vesti

01.04.2018

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a, Darko Glišić, izjavio je, u intervjuu za "Alo" da je više nego zadovoljan rezultatima lokalnih izbora u Beogradu, kao i u pojedinim gradovima i opštinama širom Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Broj glasova koje je SNS predvođen Aleksandrom Vučićem dobio je zaista impozantan. S jedne strane izazivaju zadovoljstvo, jer pokazuju veliku podršku, ali s druge strane predstavljaju veliku obavezu, jer toliko poverenje građana jeste obaveza da nešto uradite i ne prokockate poverenje nijednog građanina koji nam je dao glas - rekao je Glišić.

On je dodao da su rezultati na opštini Savski venac bili pozitivno iznenađenje za SNS, što je nagrada za ono što je predsednica te opštine Irena Vujović radila u prethodne dve godine.

Glišić je, komentarišući rezultate opozicije, rekao da su "previše dobili", a da je i to postignuto "na galamu, mržnju i pretnje".


Povodom tvrdnji opozicije da izbori nisu bili regularni i krivičnih prijava koje je podneo Saša Janković, Glišić je rekao: "Gospodin Janković je vrlo neozbiljan. Čoveka sa takvom biografijom i tako opterećujućom prošlošću uzimati kao reper za bilo šta je malo degutantno." 

Glišić smatra da je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović u pravu kada se zalaže za održavanje parlamentarnih izbora: "Ako opoziciji nije jasno, na osnovu poraza u 10 opština i gradova u Srbiji, da građani ne samo da nisu izgubili poverenje u SNS, nego su za nas ovaj put glasali i oni koji nam nisu na prethodnim izborima davali poverenje, onda je najbolje rešenje da se ide na parlamentarne izbore".

On, takođe, smatra je doveden u pitanje legitimitet opozicionih stranaka koje su u parlamentu, a nisu uspele da pređu cenzus u Beogradu, i odbacuje tvrdnje opozicije da se SNS plaši Dragana Ðilasa.

- Videli smo na beogradskim izborima koliko ga se plašimo. Porazili smo ga i osvojili 30 odsto glasova više nego on - rekao je predsednik IO SNS.

Povodom hapšenja šefa kancelarije za KiM Marka Ðurića u Kosovskoj Mitrovici, Glišić kaže da je tada predsednik Vučić pokazao izuzetnu mudrost, uzdržanost, držanje koje je nadraslo situaciju. 

Na ukazivanje da su se pojavile spekulacije da je Ðurić "žrtvovan", a od opozicije teorije da je sve bilo namešteno, on je rekao:
 
RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

- To su obični kreteni, koji su objavljivali najogavnije moguće tvitove. Zbog toga mi je muka što su takvi pojedinci pripadnici mog naroda. Time dokazuju da su isti kao oni koji su nenaoružane i goloruke ljude tukli i gazili, time stavljaju znak jednakosti izmedu sebe i onih nasilnika, jer njihova bolesna mržnja prosto nadrasta njihov razum.


Upitan za odnose u SNS-u, Glišić kaže da u stranci sa blizu 700.000 članova ne mogu biti svi isti i normalno je da postoje različita mišljenja.

- Bilo da se neka teža reč razmeni u javnosti ili da se desi razmimoilaženje u mišljenima, uvek se to završi na stranačkim organima razgovorom i na kraju izađemo jedinstveni u vezi sa svim pitanjima o kojima smo razgovarali.

To, prema njegovim rečima, važi i za izjavu Vladimira Ðukanovića da neće biti poslanik ako Zorana Mihajlović ostane u Vladi Srbije.

Na pitanje da li je vlast promenila Vučića, Glišić kaže: "Nije, potpuno je isti. Svima se javlja na telefon, odgovara na poruke. Ima neverovatnu energiju, koju niko od nas ne može da dostigne. Pokušamo nekad, pa se onda nakon dve ili tri nedelje gotovo razbolimo od napora." 

Na ukazivanje da je Vučić u medijima nekoliko puta govorio o odlasku sa čela SNS-a, Glišić kaže da se trudi da ne razmišlja o tome.

- Ja lično ne mogu (da zamisliim nekog drugog na čelu stranke) i više puta sam to javno rekao. Vrlo poštujem sve stranačke kolege, ali ja sam svoju političku sudbinu vezao za njega i ako on ne bude u stranci, neću biti ni ja - rekao je Glišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (97)

Loading
Blagoje

01.04.2018 21:23

Ne samo za stranku on je zasluzan za celokupnu situaciju u Srbiji. Pokazao je kojikije pre svega covek,a posle i Srbin.

Branko

01.04.2018 21:30

Vucic najbolje vodi stranku.

kosta

01.04.2018 23:11

@Branko - Covek koji uvek drzi do svojih obecanja

delije1389

02.04.2018 04:19

@Branko - Samo tako neka i ostane.