JAVNO MNJENJE POSLE KRIZE NA KOSOVU: VUČIĆ 61,8%, Đilas 7,1%, Dačić 6,9%, Janković 4,2%

Autor: Republika

Vesti

31.03.2018

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka je na istorijskom maksimumu, opoziciju skupo koštali antidržavni stavovi posle incidenata u južnoj pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Srpska napredna stranka i njen lider, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dosegli su istorijski maksimum podrške među biračima. Kada bi se parlamentarni izbori održali ove nedelju, Vučić i SNS bi dobili čak 61,8 odsto glasova!

Ovo je rezultat najnovijeg internog istraživanja javnog mnenja koje je, na zahtev jedne zapadne ambasade, sprovela ugledna beogradska agencija. Istraživanje je sprovedeno ove nedelje posle brutalnog prebijanja i hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Opozicija "izduvala"

Ostali ispod cenzusa 

Prema ovom istraživanju obavljenom na stratifikovanom uzorku od 1.078 ispitanika na teritoriji centralne Srbije, opozicija je bukvalno dotakla dno. Dragan Đilas danas ima podršku svega 7,1 odsto građana, Saša Janković 4,2 procenta, a Vuk Jeremić može da računa na glasove tek 3,1 odsto birača. Između njih, sa 6,9 odsto, "ubacio" se SPS Ivice Dačića, dok su sve ostale stranke daleko ispod cenzusa. Ovakav nezapamćeno loš rezultat najverovatnije je posledica antidržavnog stava opozicije tokom aktuelne kosovske krize.

- Đilasa, Jankovića i Jeremića očigledno je skupo koštalo držanje strane Albancima tokom nereda na Kosovu u ponedeljak, optuživanje sopstvene države da "šuruje" s Tačijem i Haradinajem i izražavanje sumnje da je čitav incident izrežiran... Istovremeno, građani su očigledno prepoznali da je predsednik Vučić taj u koga se mogu pouzdati kada dođe do nacionalne krize, što se vidi u podršci koju pružaju njegovom SNS - objašnjavaju za Informer u agenciji koja je radila ovo istraživanje.  

Komentarišući ovakav raspored snaga na političkoj sceni, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ističe da rezultati pokazuju da građani prepoznaju ko radi u njihovom interesu.

- Građani ne vide nijedno rešenje za aktuelne probleme, nijedan rezultat rada opozicionih stranaka i njihovih lidera. Sve što vide je samo gola mržnja i lopovluk propalih kandidata na predsedničkim i lokalnim izborima. Sa druge strane, SNS predvođen Aleksandrom Vučićem ima jasne rezultate i čvrstu politiku i građani to svojom podrškom potvrđuju - ističe Glišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Sanja

01.04.2018 05:19

Narod nije slep, vidi ko moze da pomogne Srbiji a ko ne.

Momir

01.04.2018 05:20

Naravno da SNS ima podrsku, ljudi cene naporan rad i zalaganje!

boki87

01.04.2018 05:33

Ko ide protiv svog naroda kad je najteze ne moze na nista dobro da racuna.

Mila

01.04.2018 05:57

Vucic se lavovski bori za svaki deo Srbije, zato i ima toliku podrsku!