VUČIĆ SA SKOTOM O KIM: Srbi ne snose krivicu - MORAMO DA OČUVAMO STABILNOST!

Autor: alo.rs

Vesti

28.03.2018

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skot sastali su se u Beogradu, kako bi razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici i o sinoćnjem razgovoru predsednika Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Vesom Mičelom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Kajl Skot i Aleksandar Vučić o dijalogu sa Kosovom

Predsednik Vučić i ambasador Skot saglasili su se da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi, i da ne stvaraju adekvatno okruženje za stabilnost u regionu.

- Sagovornici su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju - navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Republike.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Ambasador Skot apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog - ističe se u saopštenju.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa ambasadorom Skotom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
marija

28.03.2018 12:42

Sad mora da utice na Pristinu i da je kazni!

Verka

28.03.2018 12:51

Srbija ni je kriva nizašta.Moramo očuvati mir i stabilnost kako bi smo pomogli našoj braći na Kosovo kako bi i oni mirno i bezbedno živeli.

ana

28.03.2018 13:01

Srbi ni za sta nisu krivi, mora da se ocuva stabilnost.

Marica

28.03.2018 13:01

Samo da se sačuva mir i stabilnost