OGLASIO SE I GRADONAČELNIK NOVOG SADA NAKON TRAGEDIJE: Apeluje na nadležne organe posle nemilog događaja!

Autor:

Vesti

02.03.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada izražava saučešće porodicama preminule dece

OGLASIO SE I GRADONAČELNIK NOVOG SADA NAKON TRAGEDIJE: Apeluje na nadležne organe posle nemilog događaja!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@Gradskeinfo


Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, reagovao je na tragičan događaj u Petrovaradinu, gde su pronađena beživotna tela dece uzrasta 1 i 3 godine. Izrazio je svoje zatečenje i užas zbog ove nezapamćene tragedije u gradu, istakavši da su ugašena četiri mlada života, od kojih su dva dečja. Đurić je naglasio da Novi Sad ne pamti ovakvu tragediju i da su reči nedovoljne da izraze duboku tugu i saosećanje.

-Kao čovеk zatеčеn sam i užasnut činjеnicom da su u našеm gradu jučе ugašеna čеtiri mlada života od kojih su dva dеčja. Novi Sad nе pamti ovakvu tragеdiju i nе postojе rеči kojе bi u ovom trеnutku bilе adеkvatnе. Izražavam saučеšćе familiji,prijatеljima i svim bližnjima tragično nastradalе porodicе u nadi da nam sе ovako nеšto nikada nеćе ponoviti, saopštio je gradonačelnik.


Apel za hitno ispitivanje okolnosti

U svom saopštenju, gradonačelnik je apelovao na nadležne organe da hitno istraže sve okolnosti vezane za ovaj događaj. Ova tragedija je potresla celu zajednicu i postavlja se pitanje kako je do nje uopšte moglo doći. Đurić je istakao važnost brzog i temeljnog ispitivanja svih relevantnih činjenica kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo i da li je bilo propusta u sistemu koji je mogao doprineti ovom tragičnom ishodu.

Reakcije javnosti

Nakon objavljivanja ovog saopštenja, javnost je reagovala saosećanjem prema porodicama preminule dece i izrazila šok zbog ovog nemilog događaja. Mnogi su istakli da je ovo nešto što se retko viđa i da je potrebno pružiti podršku porodicama u ovim teškim trenucima. Takođe, postavljaju se pitanja o zaštiti dece i potrebi da se preduzmu dodatni koraci kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.


Tragičan događaj u Petrovaradinu ostavlja dubok trag u Novom Sadu. Gradonačelnik Milan Đurić je reagovao saosećajno i odgovorno, ističući potrebu za temeljnim ispitivanjem svih okolnosti. Nadamo se da će istraga otkriti šta se tačno desilo i da će porodicama biti pružena podrška u ovim teškim trenucima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Vesna

02.03.2024 20:31

Uljudan predsednik i vrlo odgovoran. Ima u ovoj drzavi pristojnog sveta, ali se u gomili otkacenih neprimecuju. Pohvala Blicu sto je taj momenat uopste objavio.