KINEZI ĆE MNOGO TOGA NAUČITI O SRPSKOJ PRESTONICI! ''Knjiga o Beogradu 2'' ministra Vesića prevedena na kineski!

Autor:

Vesti

27.02.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada je ova knjiga štampana na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, a od danas je dostupna i na kineskom.

KINEZI ĆE MNOGO TOGA NAUČITI O SRPSKOJ PRESTONICI! ''Knjiga o Beogradu 2'' ministra Vesića prevedena na kineski!

Foto: ST/Nemanja Pančić

"Knjiga o Beogradu 2" ministra Gorana Vesića prevedena je i na kineski jezik.

Ministar Goran Vesić se tim povodom oglasio na svom Fejsbuk profilu:

- Ponosan sam jer je danas objavljeno izdanje na kineskom jeziku moje "Knjige o Beogradu 2". 

Do sada je ova knjiga štampana na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, a od danas je dostupna i na kineskom. Očekujem da kineski izdavač koji je otkupio autorska prava ubrzo započne štampanje i distribuciju knjige na teritoriji Kine. Srećan sam što će moji brojni prijatelji i čitaoci u Kini moći da nauče mnogo novih stvari o bogatoj i burnoj istoriji našeg glavnog grada. Siguran sam da će posle čitanja ove knjige još više zavoleti naš Beograd i srpski narod. Da živi večno i čelično prijateljstvo Srbije i Kine! 塞尔维亚和中国钢铁般的友谊万岁! - napisao je Vesić.

Podsetimo, funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da je veliki pokret ''Za narod i državu'', čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija i da to ne znači da će stranke i pojedinci koji budu deo njega biti saglasni oko svih tema, već da bi trebalo da budu jedinstveni kada je reč o najvažnijim društvenim i političkim pitanjima.

Vesić je naglasio da je veoma važno da se u narodnom periodu sve političke stranke, bez obzira na razlike zajedno sa SNS okupe u tom pokretu i budu jedinstvene oko najvažnijih društvenih i političkih pitanja, navodi se u saopštenju.

- Pokret koje predsednik najavio je odgovor naše države, Srpske napredne stranke i našeg predsednika na situaciju u kojoj se nalazi Srbija. Vi dobro znate da se Srbija nalazi pod velikim pritiscima, da se u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji nalazimo pod strašnim pritiscima zemalja koje su priznale tu samoproglašenu nezavisnost, jer to ima neke druge spoljnoopolitičke implikacije u vezi sa ratom u Ukrajini - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading