TAJNA ISCELJENJA: Sveti Vukola Smirnski, čije mošti i danas čude!

Autor:

Vesti

19.02.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveti Vukol Smirnski - Zaštitnik i iscelitelj

TAJNA ISCELJENJA: Sveti Vukola Smirnski, čije mošti i danas čude!

Foto: printskrin


Danas je dan posvećen Svetom Vukolu Smirnskom, hrišćanskom svetitelju i episkopu smirnskom čije mošti se smatraju isceliteljskim.

Životni put Svetog Vukola

Sveti Vukol Smirnski bio je učenik Svetog Jovana Bogoslova, koji ga je posvetio za episkopa grada Smirne. U vreme kada je živeo, u Smirni je bilo malo krštenih, ali je uprkos tome svetitelj Vukol širio hrišćansku veru svojim primerom i blagošću. Posebno se isticao svojom krotošću i blagošću, te je postao poznat kao uzor vernicima.

https://www.republika.rs/pretraga-vesti?search_parameter=svetac

Mošti Svetog Vukola

Nakon što je Sveti Vukol preminuo, njegove mošti su sahranjene, a na njegovom grobu izrasla je mirta koja se smatrala isceliteljskom. Veruje se da je ova biljka imala moć isceljenja, te da i danas, vernici koji dolaze sa verom, pronalaze olakšanje od različitih bolesti.

Molitva Svetom Vukolu

U čast Svetog Vukola Smirnskog, vernici izgovaraju molitvu tropara koja izražava zahvalnost za njegovu krotost i uzdržanje, te se moli za spasenje duša.

Sveti Vukol Smirnski ostaje važan deo pravoslavne tradicije, a njegova isceliteljska moć i dalje privlači vernike koji traže duhovnu podršku i fizičko isceljenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading