MINI ODMOR JE GOTOV, A NA PUTEVIMA KRKLJANAC! Potpuno zakrčenje od Zlatibora ka Užicu! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

18.02.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojačan intezitet saobraćaja tokom dana očekuje se i na auto-putu Miloš Veliki, kao i na graničnim prelazima sa Crnom Gorom.

MINI ODMOR JE GOTOV, A NA PUTEVIMA KRKLJANAC! Potpuno zakrčenje od Zlatibora ka Užicu! (FOTO, VIDEO)

Foto: RINA

Tokom popodnevnih sati na magistralnom putu Užice - Čačak evidentiran je pojačan intenzitet saobraćaja, a na pojedinim mestima formiraju se i dugačke kolone vozila.

- Sve što je lepo ima kraj, pa tako i ovaj produženi praznični vikend. Čekali smo poslednji trenutak i krenuli kući, ali ako je suditi po gužvi skoro svi su razmišljali kao i mi. Od Zlatibora do Užica putujemo duže od sat vremena. Skoro da ne ubacujemo u treću brzinu, samo prva - druga, kaže za RINU Jovan Nikolić iz Čačka.

 

 

Velike gužve u saobraćaju na ovoj deonici ne bi trebalo da čude, ako se uzme u obzir da su planine na zapadu Srbije tokom praznike bile krcate i već danima unapred rezervisani svi smepštajni kapaciteti. Kao i obično, lider je io Zlatibor gde se samo za vožnju Gold Gondolom čekalo u dugačkom redu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Pojačan intezitet saobraćaja tokom dana očekuje se i na auto-putu Miloš Veliki, kao i na graničnim prelazima sa Crnom Gorom.

AMSS najavio gužve

Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) izjavila je da se u toku dana očekuju gužve na graničnim prelazima, kao i na naplatnim rampama širom Srbije.
Ona navodi da su, prema izveštaju koji je AMSS jutros dobio od Uprave granične policije, zadržavanja na našim graničnim prelazima minimalna, oko 15 minuta.

- Sigurno je da će se ta situacija promeniti u narednim časovima, najviše u popodnevnim satima, kada očekujemo veći priliv vozila na ulazu u Srbiju. Tako je bilo i juče, kada se čekalo i do sat vremena. Napominjemo da se međuprostor između naše granice i Mađarske brzo puni, pa je samim tim za ulazak u Srbiju potrebno i više nego tih sat vremena, koliko se čeka samo kod nas, jer je potrebno dodati i vreme koje se provodi na granici kod naših suseda - rekla je Damjanović za Tanjug.

Navela je da se gužve u toku dana očekuju naročito na prelazu sa Bosnom i Hercegovinom "Sremska Rača", na ulazu u Srbiju, zatim na prelazu "Gostun" sa Crnom Gorom, kao i na prelazu iz pravca Severne Makedonije.

Kada je reč o teretnim vozilima, njih očekuju višesatna zadržavanja na prelazu "Batrovci" prema Hrvatskoj, podsetila je Damjanović.

Iz AMSS-a navode da se u toku popodneva očekuju gužve i na putevima širom Srbije.

- Danas će se mnogi vratiti iz pravca Zlatibora, pa treba očekivati veću gužvu na autoputu 'Miloš Veliki'. Ako vidite da je na portalima prikazano da se duže čeka na nekoj naplatnoj rampi, potrebno je isključiti se možda na rampi pre, kako bi se izbegle gužve i veća zadržavanja - istakla je Damjanović.

Očekuje se i veći priliv vozila na prilazima većim gradovima, poput Beograda, na obilaznici, Zrenjaninskom i Pančevačkom putu.

Damjanović savetuje da vozači koriste tag, odnosno uređaj za elektronsku naplatu putarine.

Što se tiče upotrebe zimske opreme, iz AMSS podsećaju da je, po zakonu, njena upotreba obavezna do 1. aprila ako na putevima ima snega, leda i poledice.

- Možda sada nemamo snega, ali u jutarnim časovima na svim vlažnim deonicama zna da bude poledice. U pitanju su planinski predeli i doline gde su klisure i reke. Ono na šta treba obratiti pažnju jesu i temperaturne razlike i odroni - istakla je Damjanović.

Ukazala je da se posebna opreznost savetuje na magistrali koja vodi ka Crnoj Gori, zatim na deonici pored Golubačke tvrđave, kao i u dolini Raške i Ibra.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading